Ο δολοφόνος αμάχων, ο ηγέτης που εγκρίνει «εξωδικαστικές εκτελέσεις» και ο πρόεδρος της χώρας η οποία ζει με χρήμα που καταθέτουν σε τράπεζες της πρόσφυγες και μετανάστες για να τους περάσουν οι δουλέμποροι στο Αιγαίο, έχει το θράσος να καταγγέλει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΟΗΕ έδειξε φωτογραφίες με νεκρά βρέφη και ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα των βίαιων επαναπροωθήσεων από το Λιμενικό της Ελλάδας.
Ο Ερντογάν επικαλέστηκε τον μικρό Αϊλάν ,ενώ έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους.
«Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» είπε ο ηγέτης της χώρας που δημιουργήθηκε με γενοκτονίες και σφαγές.

«Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και κάνουν παναπροωθήσεις στο Αιγαίο με απάνθρωπο τρόπο και εφαρμόζουν ανάλογες πολιτικές στην τουρκική μειονότητα της Θράκης αγνοώντας τις υποχρεώσεις τους. Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι η Ελλάδα να κάνει ότι προσπαθεί και να ζητήσουμε από την ΕΕ να μην κάνει τα στραβά μάτια», όπως είπε.
Χαρακτήρισε «γελοία» την Ελλάδα που «επιδιώκει να κάνει επίδειξη δύναμης». «Στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο θέλουμε να λυθούν όλα με βάση τους κανόνες της καλής γειτονίας και με βάση το διεθνές δίκαιο. Στην ανατολική Μεσόγειο η διατήρηση της ειρήνης εξαρτάται από τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των πλευρών.
Η Ελλάδα να αφήσει κατά μέρος τις προκλήσεις και την κλιμάκωση και να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας για αλληλεγγύη και συνεργασία. Πιστεύουμε ότι η ευρωμεσογειακή σύνοδος που έχουμε προτείνει θα υπηρετήσει αυτό τον σκοπό. Ποτέ δεν έκαναν ένα θετικό βήμα και αυτό δείχνει ποιος θέλει ειρήνη και σταθερότητα και ποιος θέλει να προκαλεί και να δημιουργεί συρράξεις», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.
«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα υποκύψουμε στις πολιτικές κλιμάκωσης που ακολουθούν άλλες χώρες», δήλωσε.
Ζήτησε αναγνώριση της «ΤΔΒ Κύπρου»
Ο Ερντογάν κάλεσε τη διεθνή Κοινότητα να προχωρήσει σε αναγνώριση των Κατεχόμενων εδαφών της Κύπρου «το συντομότερο δυνατό».

«Ακόμα και στο Κυπριακό θέλουμε λύση με μόνιμο και δίκαιο τρόπο. Πρέπει να αποδεχθούν όλοι ότι υπάρχουν δυο κράτη και δυο έθνη στην Κύπρο και πρέπει να το σεβαστούν όλοι αυτό. Οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίδια δικαώματα. Θα θέλαμε να ζητήσουμε από την διεθνή κοινότητα να τερματίσει τις κυρώσεις και το εμπάργκο και να σταματήσει αυτή η τυραννία».
Ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να βρουν μία «αξιοπρεπή» έξοδο για όλα τα μέρη σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Μαζί, πρέπει να βρούμε μια λογική διπλωματική λύση που θα προσφέρει και στα δύο μέρη μια αξιοπρεπή έξοδο από την κρίση», όπως είπε. «Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τον τερματισμό του πολέμου στη βάση της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Ουκρανίας».
«Ο πόλεμος δεν μπορεί να υπερτερήσει», όπως είπε και πρόσθεσε: Μία «δίκαια ειρηνευτική διαδικασία μπορεί να υπερισχύσει». Υπενθύμισε δε, ότι δύο φορές από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, η Τουρκία κατάφερε να συγκεντρώσει τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Αττάλειακαι στην Κωνσταντινούπολη. «Καλώ τους διεθνείς οργανισμούς και όλες τις χώρες να υποστηρίξουν ειλικρινά τις προσπάθειες της Τουρκίας».

Η απάντηση Δένδια στην Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας απάντησε: «Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας διευρύνουν κάθε φορά τα πλαίσια στα οποία καλείται να λειτουργήσει η ανθρώπινη λογική» σχολίασε από τη Νέα Υόρκη.
Κληθείς να σχολιάσει όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έδειξε φωτογραφίες νεκρών βρεφών, ισχυριζόμενος ότι είναι αποτέλεσμα βίαιων επαναπροωθήσεων από το Λιμενικό της Ελλάδας, ο Νίκος Δένδιας εγκάλεσε την Τουρκία για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Τόνισε δε, ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και δέκα ημέρες.
«Η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα που έχει εκδώσει casus belli, που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, στο περιθώριο συνάντησης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.
«Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην ανατολική Μεσόγειο» τόνισε στη συνέχεια, για να προσθέσει: «Αυτό που έχουμε να απαντήσουμε, είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και να επανέλθει το συντομότερο τουλάχιστον στον χώρο της λογικής».
«Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς έχουν ακουστεί και απαντηθεί πολλές φορές» τόνισε ο Νίκος Δένδιας.
«Κατ’ αρχήν η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, η οποία σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και βεβαίως τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Άλλωστε αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα μεγαλώνει, διευρύνεται και ευημερεί. Θα ήταν καλό η Τουρκία να απαντήσει τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και πώς η ακμάζουσα άνω των 100.000 ανθρώπων μειονότητα έχει περιοριστεί σε 5.000 ανθρώπους. Η Τουρκία δεν δικαιούται δια να ομιλεί».

https://www.militaire.gr/o-dolofonos-amachon-erntogan-kataggelei-tin-ellada-apo-to-vima-toy-oie-gia-egklimata-kata-tis-anthropotitas/