Ο Δαβίδ νίκησε τους Γολιάθ: Kυπελλούχος Ελλάδος στο χάντμπολ η Πυλαία, 21-20 στον τελικό την ΑΕΚ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ πέτυχε ο ΑΕΣΧ Πυλαίας, κατακτώντας το κύπελλο Ελλάδας για την περίοδο 2021-22.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που πήγε στο φάιναλ-φορ της Κοζάνης ως το απόλυτο αουτσάιντερ, νίκησε μετά τον περσινό φιναλίστ ΠΑΟΚ και την κάτοχο του τροπαίου ΑΕΚ με 21-20 (ημίχρονο 12-9) στον τελικό και ολοκλήρωσε έναν πραγματικό άθλο.

Με αμιγώς ελληνική σύνθεση, πολλά νέα παιδιά και σαφώς λιγότερες εναλλακτικές λύσεις από την Ενωση, το συγκρότημα του Μπάμπη Ανανιάδη αγωνίστηκε με τρομερό πάθος στην άμυνα, όπου και πάλι δέσποζε ο τερματοφύλακας Μπαμπατζανίδης, επέβαλε αργό ρυθμό και ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, αντέχοντας και στην τελική αντεπίθεση του «Δικεφάλου».

Ο ΑΕΣΧ Πυλαίας πήρε το προβάδισμα μετά τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου (5-5) και δεν το έχασε έκτοτε.

Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν σαν να ήταν το… ματς της ζωής τους (πολύ πιθανόν και να ήταν άλλωστε) και εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα της ΑΕΚ, που έμοιαζε να έχει… μείνει στον νικηφόρο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.

Με αυτοθυσία στην άμυνα, τον Μπαμπατζανίδη «κέρβερο» κάτω από τα δοκάρια και τον Τσαμεσίδη να δίνει λύσεις στην επίθεση, η ομάδα του Μπάμπη Ανανιάδη προηγήθηκε 12-9 στο ημίχρονο και έφτασε στο +5 (14-9 και 15-10) στις αρχές του β΄ μέρους.

Με το παιχνίδι να γίνεται πολύ σκληρό και τους διαιτητές να «μοιράζουν» δίλεπτα, η Ενωση κατάφερε σταδιακά να «ροκανίσει» τη διαφορά, με τον Τζηρά να την οδηγεί επιθετικά και τον Αντζελιτς να αντικαθιστά στην εστία τον Μπουκοβίνα, αποκρούοντας μάλιστα και πέναλτι.

Δύο διαδοχικά γκολ του Καλόμοιρου έφεραν την ΑΕΚ στο -2 (17-15) και ο Τζηράς έφερε την ομάδα του σε απόσταση «αναπνοής» (17-16), περίπου έξι λεπτά πριν το τέλος.

Στο κρίσιμο σημείο, όμως, τα γκολ του Ελευθεριάδη και του Ζαφείρη και η κόκκινη κάρτα στον Λέμος (κινδυνεύει να χάσει τουλάχιστον τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος) επέτρεψαν στην Πυλαία να ξαναπάρει τον έλεγχο του τελικού και να φτάσει στο θρίαμβο, με τον «Δικέφαλο» απλά να μειώνει με δύο γκολ στο τελευταίο λεπτό.

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 3-2, 5-5, 6-8, 7-10, 9-12 (ημ.), 11-15, 13-16, 15-17, 15-17, 16-19, 20-21

ΑΕΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Στεβάνοβιτς, Τζηράς 7, Σέβελεφ, Νικολαΐδης, Λέμος 2, Άντζελιτς, Μυλωνάς 3, Ηλιόπουλος, Μπουκοβίνας, Πλάθα 1, Μόγια 3, Κοτσιώνης 1, Παπαδιονυσίου, Ουγκάλντε 1, Καλόμοιρος 2, Κεδέρης.

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ (Μπάμπης Ανανιάδης): Μπαμπατζανίδης, Ζαφείρης 2, Αντωνιάδης, Μέτσης, Ελευθεριάδης Γ. 6, Κουκμίσης Ν., Τσαμεσίδης 5, Γιαννακίδης, Κουκμίσης Κ. 1, Τριανταφυλλίδης 5, Μπάτζιος, Αλεξανδρίδης, Παπαγεωργίου 2, Αλατσατιανός, Γιαννακόπουλος, Ελευθεριάδης Χ.

Διαιτητές: Κινατσίδης-Φωτακίδης. Δίλεπτα: 2-7 Αποβολές: 1-0. Πέναλτι: 3/5-3/4.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ο Δαβίδ νίκησε τους Γολιάθ: Kυπελλούχος Ελλάδος στο χάντμπολ η Πυλαία, 21-20 στον τελικό την ΑΕΚ [βίντεο]

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα