Ο Γκάμπριελ δεν θα είναι υποψήφιος του SPD στις εκλογές- Προτείνει Σουλτς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τρίτη 24 Ιανουάριος 2017

 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, καθώς ο επικεφαλής του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την καγκελαρία από την Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου και πως προτείνει ως υποψήφιο τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Αν ήμουν υποψήφιος, θα αποτύγχανα και μαζί μ’ εμένα και το SPD», δήλωσε στο περιοδικό Stern ο Γκάμπριελ, ο οποίος καταγράφει πολύ χαμηλό ποσοστό στις δημοσκοπήσεις. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Σουλτς έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί καγκελάριος, ενώ κατά τα φαινόμενα, προορίζει τον πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και για αρχηγό του SPD.

Σύμφωνα με πηγές στη συνάντηση των στελεχών του SPD, στην οποία ο Γκάμπριελ ανακοίνωσε την απόφασή του, ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών εξήγησε πως ο κόσμος τον συνδέει με τον μεγάλο συνασπισμό (χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών) και πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κόσμος δεν θέλει κάτι τέτοιο.

aixmi.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα