Ο Γεώργιος Τάτσιος τ. πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων μιλάει στον «ΕΚ»: «η συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί την ΝΔ»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

O Γεώργιος Τάτσιος, τέως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, τον Μάρτιο του 2018 είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά της «Αδελφότητας Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος». Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 9 Απριλίου 2019 και η απόφαση βγήκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου. Η απόφαση έκανε δεκτή την αίτηση ανακοπής της λειτουργίας της εν λόγω «αδελφότητας». Με αφορμή αυτό επικοινωνήσαμε με τον κύριο Τάτσιο και είχαμε μία ενδιαφέρουσα συνομιλία. Κύριε Τάτσιε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας. Ξεκινώντας, ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι σκοποί που θέλει να εξυπηρετήσει η εν λόγω «Αδελφότητα»; Η εν λόγω «Αδελφότητα» επιχείρησε να συσχετίσει τα κατά τόπους γλωσσικά ιδιώματα που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και τις γλωσσικές επιδράσεις από τις τρεις αιματηρές Βουλγαρικές κατοχές στην Ανατολική Μακεδονία με την επίσημη γλώσσα του κράτους των Σκοπίων, την οποία επίσημα η «συμφωνία» των Πρεσπών αναγνώρισε ως «μακεδονική». Η γλώσσα ανέκαθεν ήταν το όχημα του «μακεδονισμού» των σλάβων. Η αλλοφωνία των γηγενών Μακεδόνων λειτούργησε ως χρήσιμο εργαλείο για τους αυτονομιστές, οι οποίοι με το σύνθημα «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ» προέβαλαν την μακεδονική πολιτιστική κληρονομιά ως κάτι διαφορετικό από την ευρύτερη Ελληνική Παράδοση. Στο καταστατικό του «Κύριλλου και Μεθόδιου» αναγραφόταν ότι κύριος σκοπός ήταν η διάδοση της «ντόπιας» γλώσσας, ο εορτασμός των ηρώων των «ντόπιων» και της εθνικής τους εορτής, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες εξηγήσεις. Μόλις δύο μήνες μετά την έγκριση του καταστατικού τους από το Ειρηνοδικείο Σιδηροκάστρου η «αδελφότητα» εξέδωσε ένα περιοδικό (Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ) όπου έγιναν οι διευκρινήσεις. Ως «ντόπια» γλώσσα εννοούσαν την δήθεν «μακεδονική» δηλαδή την σλαβική, ενώ ως εθνικοί ήρωες των «ντόπιων» Μακεδόνων εμφανίστηκαν οι βούλγαροι αρχικομιτατζήδες και η εθνική εορτή τους… η ψευδοεπανάσταση του ΙΛΙΝΤΕΝ! Χωρίς να χάσω χρόνο κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα των Σερρών παραθέτοντας όλα τα στοιχεία που αποδείκνυαν τα παραπάνω. Ποιοι ήταν οι κίνδυνοι που ελλόχευαν; Είναι φανερό ότι αν άφηνε η Δικαιοσύνη να ιδρύονται τέτοιοι σύλλογοι στο έδαφος της Μακεδονίας, αυτό στο μέλλον θα αποτελούσε ΨΕΥΔΕΣ τεκμήριο για δήθεν αυτοδιάθεση των Μακεδόνων, οι οποίοι σύμφωνα με τις Αρχές του ΟΗΕ έχουν δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Οι προσπάθειες κάποιων κύκλων για απόδειξη ύπαρξης δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας εντός της Μακεδονίας θα έβρισκαν το καλύτερο άλλοθι. Αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικά «Μακεδόνες» εντός της Μακεδονίας είναι περίπου 3.500 άτομα και είναι αυτοί που ψήφισαν το κόμμα ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ στις τελευταίες ευρωεκλογές (από τους Νομούς της Μακεδονίας). Η απόφαση του Πρωτοδικείου …
συνέντευξη στον Μιχάλη Γεωργιλά
Διαβάστε περισσότερα www.elkosmos.gr/o-georgios-tatsios-teos-proedros-tis-panel/?fbclid=IwAR2in8R44M_a_zGOl2lQItT-vUa8nOD9YdBi1hw2MaS1mdWp9zA6uHEYbRE © www.elkosmos.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν ενδιαφερει τους αντιθετους με την Συμφωνια των Πρεσπων Ελληνες πιο κομμα εξυπηρετει αυτη η Συμφωνια-παντως ο κ. Τσιπρας και οι του Συριζα και μερικοι αλλοι βουλευτες την κυρωσαν- οσο υπαρχουν δικαστες στην Ελλαδα-οπως αυτοι των Σερρων- που αποφασιζουν ,οπως αυτοι απεφασισαν.
    Σχεδον παντα η εκτελεστικη εξουσια αυθαιρετει και παντα οι πολιτες δικαιουνται να ζητουν ”ο,τι τους κατεβει”, γιαυτο και υπαρχει και η Δικαστικη εξουσια για να απορριπτει τις αποφασεις και θελησεις τους .
    ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ.
    Υ.Γ. Μπορουσε τεως πια Προεδρος ο κ. Τατσιος να μη εκδηλωθει κομματικως.
    Ισως εχει κρυφες πολιτικες φιλοδοξιες -μια που παραμενει ζωντανη η Ελληνικη Λυση .
    Να ειναι καλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα