Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ακύρωσε την επίσκεψή του στα Σκόπια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Η προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ στα Σκόπια για τις 22 Μαΐου, ακυρώθηκε.

Η επίσκεψη  ακυρώθηκε ή καλύτερα αναβλήθηκε λόγω έλλειψης προόδου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε η Λένα Μπορισλάβοβα επικεφαλής του πρωθυπουργικού συμβουλίου.

«Αυτό που η βουλγαρική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά θα ήθελαν να δουν είναι κάποια απόδειξη ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει μια σοβαρή στάση απέναντι στη ρητορική μίσους και τις διακρίσεις κατά του βουλγαρικού εθνοτικού πληθυσμού», είπε στο bnt.bg, προσθέτοντας ότι στο μεταξύ τα υπουργεία Εξωτερικών οι δύο χώρες συνεχίζουν ενεργά τις συνομιλίες.

Η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας διέψευσε ότι υπάρχει ισχυρή εξωτερική πίεση στη Βουλγαρία όσον αφορά τη Βόρεια Μακεδονία. Σύμφωνα με αυτήν, στη Βουλγαρία γίνεται προσπάθεια εσωτερικής πολιτικής αποσταθεροποίησης σε αυτό το θέμα.

Η Μπορισλάβοβα ήταν κατηγορηματική ότι το υπουργικό συμβούλιο ακολουθεί ενιαία πολιτική έναντι της Βόρειας Μακεδονίας.

Οι δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών  Θεόδωρα Γκενσόφσκα για τις διαφορές μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και της ομάδας εξωτερικής πολιτικής του πρωθυπουργού, η Μπορισλάβοβα  το εκτίμησε ως «γλωσσικό λάθος».

«Η εξωτερική πολιτική της Βουλγαρίας καθοδηγείται από το Υπουργείο Εξωτερικών – δηλαδή την Θεόδωρα Γκενσόφσκα. Αυτή ή οι βουλευτές της συνοδεύουν πάντα τον Πρωθυπουργό και η Γκενσόφσκα επιβεβαίωσε προσωπικά ότι αυτή και ο Πρωθυπουργός έχουν την ίδια εξωτερική πολιτική. Τα υπόλοιπα τα ξαναγράφω για γλωσσικά λάθη. «Η Βουλγαρία υποστηρίζει μια ενιαία εξωτερική πολιτική έναντι της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», είπε.

Ο Πέτκοφ πριν από δύο ημέρες στη Σόφια ενώπιον των βουλευτών απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι στις 22 Μαΐου στην ΠΓΔΜ οι δύο κυβερνήσεις θα υπογράψουν συγκεκριμένο έγγραφο. Ο Πέτκοφ είπε τότε ότι ακόμη και η άφιξη της βουλγαρικής αποστολής δεν είχε οριστικοποιηθεί.

makfax.com.mk

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα