Ο αναγκαίος νέος πόλος.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Υποστηρίζουμε εδώ και καιρό ότι για να λειτουργήσει καλύτερα το πολιτικό σύστημα πρέπει να διαμορφωθεί ένας τρίτος, σημαντικός, πόλος στην πολιτική ζωή της χώρας που να καλύπτει, κυρίως, το χώρο του Κέντρου.
Το ΚΙΝΑΛ υπο προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποτελέσει τον αρχικό πυρήνα αυτής της προσπάθειας, η οποία, στην πορεία της θα το ξεπεράσει. Αυτό, δηλαδή, που θα προκύψει δεν θα έχει καμιά σχέση με το σημερινό ΚΙΝΑΛ.
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις:
-Κατ αρχάς η διακριτή πολιτική και ιδεολογική αναφορά. Χωρίς διακριτή πολιτική πρόταση τίποτε δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό απο την κοινωνία.
-Η πολιτική πρόταση πρέπει να λάβει υπόψη της αυτό που έρχεται και όχι το παρελθόν.
-Δεύτερον μια ικανή πολιτική ηγεσία με όραμα και θέληση και αποφασιστικότητα να το προωθήσει.
-Τρίτον, μια καλή οργάνωση στην κοινωνία και στα κοινωνικά δίκτυα.
-Τέταρτον διαμόρφωση, ή αξιοποίηση,μιας διανόησης που θα παράγει και θα αναπαράγει τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά και τις αξίες του τρίτου, αυτού, πολιτικού χώρου.
-Μέσα ενημέρωσης που θα προβάλλουν τις αξίες και τη δραστηριότητά του.
Αυτά ως αρχή.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πράγματι.

    Για να συμβούν αυτά όμως, θα έπρεπε να αναλάβει το ΚΙΝΑΛ κάποιος σαν τον Πιερρακάκη (το έγραψα και αλλού).

    Αν περιμένει κανείς απ’ τη Φώφη ή από τον ΓΑΠ, κλάφτα Χαράλαμπε.

    • Δεν χρειαζεται κανενας κ. Πιερρακακης -ειναι αληθεια οτι ειναι εξαιρετικος-αλλα τετοιος θα βρεθει αρκει να μη αρχισει την επανιδρυση του -το οποιο ΚΙΝΑΛ- με την επικληση ολων των ”δημοκρατικων” γενεων -και τον Κυβερνητη Καποδιστρια,(που δεν τον εξελεξε ο λαος) – τον εκαναν Πασοκο , που τον δολοφονησαν οι ”καραδεξιοι Μαυρομιχαλαιοι”, τον Τρικουπη επισης , καλα τον Ελευθεριο Βενιζελο τον ειχαν ολοι πατερα και ας εκανε ο αειμνηστος το ιδιωνυμο και απο το 1915-1935 στρατιωτικα-αντιδημοκρατικα κινηματα, ενω μετα το 1944 ,- που ο ”γερος της Δημοκρατιας” ηταν ο σκληροτερος αντικομμουνιστης και η ”Δημοκρατικη” Παραταξη , με τον Σοφουλη πρωθυπουργο και αργοτερα τον Πλαστηρα κατενικησαν τον Σοβιετοκρατουμενο Ελληνικο κομμουνισμο- δεν εμεινε γενεα εκτος της ομπρελας τους (1-1-4, αντιδικτατορικου αγωνα-Πολυτεχνειου κλπ) αφηνοντας εξω μετα το 1981 οσους δεν κρατουσαν την πρασινες σημαιες με τον μισο ηλιο του κομματος.
      Αργοπεθαινει η Σοσιαλδημοκρατια στην Ευρωπη , αλλα δεν μπορει ενα Ελληνικο Δημοκρατικο Κεντρο με τις τοσες προκλησεις εντος και εκτος Ελλαδος να ταυτισθει με τον ΣΥΡΙΖΑ -μικρον,η, μεγαλον- που δεν τον αγγιζει ο,τιδηποτε εθνικοθρησκευτικο θεμα.
      Πρεπει να υπαρχει για να συμπληρωνει την Πατριωτικη Παραταξη , με συγκυβερνησεις, οπως στην Γερμανια και να αποτρεπει συγκυβερνησεις του Συριζα με ΑνΕλ , Ελληνικη Λυση , Μερα 25 και ο,τιδηποτε αλλο εφευρεθει.
      Φυσικα ειναι κομματι δυσκολο να επανελθει στην αυτοδυναμια στην επομενη 10ετια με το πολιτικο προσωπικο που διαθετει και οποιο αλλο σκοπευει να χρησιμοποιησει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα