Ο Ακάρ επαναφέρει το θέμα του διαλόγου με την Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ


Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ / Φωτογραφία: ΑΡ

Η Τουρκία θέλει να επιλύσει μέσω του διαλόγου τη διένεξη με την Ελλάδα σχετικά με τις έρευνες για ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, όμως πρόσθεσε πως η Αγκυρα θα υπερασπιστεί «τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της» στην περιοχή.

«Παρά ταύτα, θέλουμε να πιστεύουμε πως η κοινή λογική θα επικρατήσει. Τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι, είμαστε με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου, της καλής γειτονίας και του διαλόγου», δήλωσε ο Ακάρ μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. «Θέλουμε να καταλήξουμε σε πολιτικές λύσεις με ειρηνικά μέσα, ευθυγραμμιζόμενοι με τους διεθνείς νόμους».

Ο Ακάρ δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται «τα συμφέροντα, τους δεσμούς και τα συμφέροντά της» στα παράκτια ύδατα. «Θα πρέπει να είναι γνωστό πως οι θάλασσές μας είναι η γαλάζια πατρίδα μας. Κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη», δήλωσε.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/akar-toyrkia-thelei-na-lysei-dienexi-me-dialogo

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Άρχισε και η διγλωσσία στην Τουρκία ,ή, ο κ.Ακάρ προαλείφεται-επίκειται να διαδεχθεί τον κ.Ερντογάν ,που μπορεί ”να χάσει” στην Λιβύη τώρα που πλησίασε εκεί και Αίγυπτος του κ.Σίσι;;; .
    Έχουμε και τα διεθνή κέντρα αποφάσεων ,που είναι άγνωστον τι μαγειρεύουν ,ιδιαίτερα μετά τις Αμερικανικές εκλογές.
    Πάντως κάτι ετοιμάζουν για μια Νέα Γιάλτα ,αν ξεμπλέξουμε με τον το κορωνο-ιό. Ποτέ δεν άφησαν τα γεωπολιτικά θέματα σε τέλμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα