Ο αγώνας «για μία Κύπρο ελεύθερη και ελληνική»… «Η ΤΟΥΡΚΙΑ Πολιορκεί – Κύπρο – Αιγαίο, Θράκη»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Το νέο βιβλίο του κ. Κ. Χατζηκωστή, εκτός από τη μικρή δική του Εισαγωγή και εξίσου μικρό Επίλογο, αποτελείται από δεκάδες νεότερα άρθρα τού συγγραφέα που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Σημερινή» από τις 18 Ιουνίου 2017 μέχρι 22 Δεκεμβρίου 2019 και ορισμένα τα χρόνια 1968-1969»

Κυκλοφόρησε ακόμα ένα βιβλίο του κ. Κώστα Ν. Χατζηκωστή από τις Εκδόσεις Γερμανός (Θεσσαλονίκη), αυτήν τη φορά με τον χαρακτηριστικό τίτλο « Η Τουρκία Πολιορκεί – Κύπρο, Αιγαίο, Θράκη». Το βιβλίο προλογίζει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο συγγραφέας αφιέρωσε το βιβλίο «Σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν και σ’ αυτούς που συνεχίζουν και αγωνίζονται για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική!».

Το νέο βιβλίο του κ. Κ. Χατζηκωστή, εκτός από τη μικρή δική του Εισαγωγή και εξίσου μικρό Επίλογο, αποτελείται από δεκάδες νεότερα άρθρα του συγγραφέα, που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Σημερινή» από τις 18 Ιουνίου 2017 μέχρι 22 Δεκεμβρίου 2019 και ορισμένα τα χρόνια 1968-1969.

Στις 29 Νοεμβρίου 2015, όταν είχα δημοσιεύσει τη βιβλιοπαρουσίασή μου για το προηγούμενο βιβλίο του κ. Κ. Ν. Χατζηκωστή με τίτλο «ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ – Μια ιστορική παρακαταθήκη», είχα ολοκληρώσει τονίζοντας ότι:

«Για έναν μελετητή, πολιτικό, απλό πολίτη, είναι μια πόρτα να δει πώς φθάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα. Η αξία του βιβλίου είναι στο να βοηθήσει σημαντικά, ουσιαστικά, αποτελεσματικά, έστω και την 11η ώρα πώς γλιτώνει η Κύπρος από την ολοκληρωτική καταστροφή. Μια μεγάλη ευθύνη πλέον προς τον 7ο νυν Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, πώς διασώζεται ο Ελληνισμός και το Ενιαίο Κράτος, από την τελική φάση του σχεδίου Νιχάτ Ερίμ 1956…».

Ο σύντομος Επίλογος του νέου βιβλίου του συγγραφέα, προφανώς συμπληρώνει, ήλθε ως μια αναγκαία συνέχεια του προηγούμενου βιβλίου του κ. Χατζηκωστή, «Έξι Προεδρικά Πορτραίτα». Καθώς με τα όσα τονίζει σ’ αυτόν (Επίλογο) ουσιαστικά ο συγγραφέας καταγράφει και προσθέτει και τις ανικανότητες, αδυναμίες και αποτυχίες και του 7ου (μέχρι σήμερα) Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, για τον οποίο δεν είχε αναφερθεί στο «Έξι Προεδρικά Πορτραίτα», καθώς γράφει:

«Δυστυχώς ούτε η Κύπρος, ούτε η Ελλάδα μπόρεσαν να αντιληφθούν τους τουρκικούς στόχους… Η περίοδος 2017-2019 ήταν μια κρίσιμη περίοδος, κατά την οποία η Τουρκία προώθησε τους κατακτητικούς σχεδιασμούς της για τη «Γαλάζια Θάλασσά» της. Ελλάδα και Κύπρος δεν μπόρεσαν να αντιτάξουν πολιτική αποτροπής και ματαίωσης των τουρκικών σχεδίων. Παρέπαιαν στο χάος της αμηχανίας και του πανικού των ηγετών τους… Τώρα είναι, ίσως, πολύ αργά… Η Τουρκία θα επιβάλλει «ειρηνικά» όλα τα κατακτητικά της σχέδια… Σε τέτοια εξέλιξη, ποιος και πώς θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος και ποιου Κυπριακού Κράτους!..».

Όλα τα άρθρα του συγγραφέα (όπως και τα υπόλοιπα των προηγούμενων δεκαετιών) από το 2017-2019 συνέχισαν ασταμάτητα να προειδοποιούν για τα μαύρα σύννεφα πάνω από τη νήσο Κύπρο μας και τις προθέσεις της κατοχικής Τουρκίας. Αλλά, δυστυχώς, «είναι ασύγγνωστη η επιπολαιότητα και η ανικανότητα της αντίληψης των τουρκικών σχεδίων. Από το 1956 οι Τούρκοι κερδίζουν στην Κύπρο. Αθήνα, και Λευκωσία ‘επιτυγχάνουν’ φραστικά… Με λαϊκίστικες φλυαρίες και ασυνάρτητες πολιτικές της πλευράς μας για δεκαετίες, η Κύπρος τούρκεψε! Τουρκεύουν τώρα και οι θάλασσές της…», τόνισε.

Ένα από τα άρθρα που ξεχωρίζει είναι το «Οι αυταπάτες των Προέδρων», 7 Οκτωβρίου 2018, στο οποίο έγραψε χαρακτηριστικά επιρρίπτοντας ευθύνη τόσο στους Προέδρους όσο και τον ίδιο το λαό.

«Ο λαός είναι αλάθητος; Όχι. Ο λαός διαπράττει λάθη. Και κάποτε μοιραία λάθη. Υπήρξε π.χ. μοιραίο λάθος του κυπριακού λαού να εμπιστευθεί στους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας την εν λευκώ διαπραγμάτευση της ύπαρξής του στον τόπο του…». Και βέβαια εννοεί τη βρετανο-τουρκική διαιρετική, απαρτχάιντ δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία και συμπληρώνει:

«Ο λαός με την απραξία του λέγει: Σας εμπιστευόμαστε. Δεν καταλαβαίνουμε τι κάνετε, αλλά οι Κομματάρχες και η Κυβέρνηση μάς λέγουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Μόνο το Διζωνικό, Δικοινοτικό Έκτρωμα, που θα είναι, πριν γεννηθεί, νεκρόν… Πριν από τις Συμφωνίες Ζυρίχης όποιος μιλούσε εναντίον του ένοπλου αγώνα για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα ήταν προδότης. Όταν υπεγράφησαν οι ‘προδοτικές’ Συμφωνίες, όποιος μιλούσε εναντίον των Συμφωνιών αυτών, ήταν, επίσης προδότης… Το ζυριχικό κράτος με τις εξυπνάδες των ηγετών του, κατέληξε στην τραγωδία του 1974».

Και βέβαια μέχρι σήμερα, στη μικρή και μακαρία νήσο Κύπρο, κανένας Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν χαρακτηρίστηκε για τις πράξεις του ως… προδότης. Είτε για την απεμπόληση του αγώνα εκείνου για την ΄Ενωση της Κύπρου με την Ελλάδα, όπου ο Μακάριος όρκιζε τα αμούστακα παιδιά που θυσιάστηκαν με τον Ελληνικό Εθνικό ΄Υμνο στο στόμα τους, είτε για την υποστήριξη του βρετανο-τουρκικού εκτρώματος της δι-κοινοτικής, δι-ζωνικής ομοσπονδίας (διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και τουρκοποίησής της) που επέβαλαν οι Βρετανοί από τη δεύτερη Γενεύη το 1974 με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Τζέιμς Κάλαχαν…

Καθώς έγραφα το κείμενο αυτό έλαβα ένα μήνυμα από τον αγαπητό Πάνο Ιωαννίδη, ο οποίος κυκλοφόρησε το εξής ενημερωτικό: «ΠΡΙΝ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ, ήταν η τελευταία φορά που “αποδέχθηκε Εκπρόσωπος Κόμματος να συνομιλήσει μαζί μου δημόσια” και ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ, που ο Συνομιλητής μου (και ΝΥΝ Υπουργός Παιδείας) κατέθεσε επίσημα το μήνυμα πως ‘‘ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ…’’»!

Και τι είναι αυτό που θέλει η Τουρκία; Το έγραψε επανειλημμένα και φορτικά ο συγγραφέας Κώστας Ν. Χατζηκωστής στα ιστορικά του άρθρα. Η Τουρκία θέλει ολόκληρη τη Κύπρο! Και αφού κυκλοφόρησε και μέσω της «Σημερινής» βιβλιαράκι με την έκθεση του Δρος Νιχάτ Ερίμ του 1956, για επανάκτηση της Κύπρου από την Τουρκία!

Μάλιστα, λίγους μήνες αργότερα, το 1957, ο μετέπειτα Αντιπρόεδρος της Κ.Δ., Δρ Φαζίλ Κουτσιούκ, κυκλοφόρησε και βιβλίο με την Κύπρο στο εξώφυλλό του μοιρασμένη στον 35ο παράλληλο… Έκτοτε το κέρδισαν με τις δύο βάρβαρες εισβολές του 1974. Προχωρούν για ολοκλήρωση του σχεδίου Ερίμ. Η Τουρκία, όντως, Πολιορκεί!

Για την Ιστορία της Κύπρου το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, άσχετο με την τουρκόφιλη πολιτική του Φόρειν Όφις, είχε μέχρι τα μέσα του 2000 αναρτημένο το πιο κάτω σημείωμα. Αφού αφαιρέθηκε δεν χάθηκε, μεταφέρθηκε στο Βρετανικό Εθνικό Αρχείο, δίνω τον σύνδεσμο.

Cyprus History

Λίγες χώρες έχουν ιστορία πάνω από 10.000 χρόνια, όμως σχεδόν 8.000 χρόνια προ Χριστού η νήσος Κύπρος ήταν ήδη κατοικημένη και διένυε τη νεολιθική εποχή της. Μία από τις πλέον σημαντικές ανασκαφές που έγιναν στη χώρα αυτήν ήταν η ανακάλυψη του χαλκού, copper, ή Kuprum στα Λατινικά, από τον οποίο και πήρε το όνομα Κύπρος, η ελληνική ονομασία της Κύπρου.

Η στρατηγική θέση της νήσου, τα αποθέματα χαλκού και η ξυλεία της ήσαν εκείνα που έφεραν τους πρώτους Έλληνες στο νησί πριν από 3.000 και τόσα χρόνια, προς το τέλος των Τρωικών πολέμων. Εγκαταστάθηκαν στο νησί, φέρνοντας μαζί τους και δημιουργώντας την ελληνική ταυτότητα.

Διά μέσου των αιώνων η Κύπρος πέρασε από πολλούς δυνάστες, περιλαμβανομένων των Αιγυπτίων, Ασσυρίων και Περσών, που αντικατέστησαν τον Μέγα Αλέξανδρο και τους Ρωμαίους, προτού η Κύπρος γίνει μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Αργότερα ήλθαν οι Σταυροφόροι, οι Φράγκοι, Λουζινιανοί και Ενετοί, οι Οθωμανοί και οι Βρετανοί.

Η Κύπρος κέρδισε την ανεξαρτησία της το 1960, για πρώτη φορά έπειτα από 3.500 χρόνια, όμως η ελληνική ταυτότητα της γλώσσας και πολιτισμού είχε διατηρηθεί.

http://webarchive.nationalarchives.gov.uk/+/http:/www.mod.uk:80/DefenceInternet/DefenceFor/ServiceCommunity/ACyprusPosting/Background/

Στο άρθρο μου στη «Σημερινή», 31.3.2017, «Η Κύπρος είναι Ελληνική», ολοκλήρωσα:

Η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα ήταν μια φυσική πορεία της ελληνικής νήσου Κύπρου και ο λόγος που δεν πραγματοποιήθηκε οφείλεται, πρώτον, στο γεγονός ότι ξένες δυνάμεις Δύσης και Ανατολής, για τα δικά των συμφέροντα, δεν την ευνόησαν και την πολέμησαν και, δεύτερον, γιατί βρήκαν εύφορο έδαφος και στην ίδια την Κύπρο. Με ηγέτες αδύναμους και άσχετους με την πολιτική και ειδικά των μεγάλων δυνάμεων, που δέχθηκαν να καθοδηγούνται από τα ξένα συμφέροντα για δικά των μεγαλεία και κομματικά συμφέροντα κατά περίπτωση.

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/418248/i-kypros-einai-elliniki

Δυστυχώς, η μεγαλύτερη ειρωνεία ίσως να είναι το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί κυβερνώντες, κομματάρχες, και δουλόφρονες διζωνικοί, ότι το σχέδιο που επέβαλαν οι Βρετανοί και Τούρκοι ως λεωφόρο για την επιτυχή ολοκλήρωση του σχεδίου Δρος Νιχάτ Ερίμ, δηλαδή η Δι-κοινοτική, Δι-ζωνική Ομοσπονδία δεν είναι η «λύση» του Κυπριακού. Η οποία οδηγεί στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την τουρκοποίησή της. ΑΛΛΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΑΧΑΙΡΟΣΦΑΧΤΗΚΕ Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟ 1974 ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ…

Ο Επίλογος του κ. Χατζηκωστή έστω και τώρα ας προβληματίσει λαό και ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου, ναι, για μια Κύπρο ελεύθερη και Ελληνική. Η Κύπρος πάντα ήταν Ελληνική. Και ας πάψουν πλέον να συνεχίζουν «ν’ ακολουθούν έναντι της τουρκικής επιθετικότητας πολιτική κατευνασμού, η οποία με… ασφάλεια διευρύνει και ερεθίζει την τουρκική βουλιμία…». Και ας ξεκινήσουν μια πολιτική Στρατηγικής και Στρατιωτικής Αμυντικής Δύναμης. Το μόνο που καταλαβαίνει η Τουρκία. Αν είναι να σωθεί αυτός ο τόπος με τρεις χιλιετηρίδες Ελληνισμού…

*Ερευνήτρια/Δημοσιογράφος

simerini.sigmalive.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα