Ουκρανοί στρατιωτικοί φθάνουν στη Γερμανία για να εκπαιδευτούν στη χρήση αυτοκινούμενων βαρέων πυροβόλων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ουκρανοί στρατιωτικοί έφθασαν στη Γερμανία για να εκπαιδευτούν στο σύστημα του πυροβολικού Panzerhaubitze 2000, ενημέρωσαν χθες Τρίτη κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο το Γερμανικό Πρακτορείο.

Το είδος αυτό τεθωρακισμένου αυτοκινούμενου πυροβόλου θα χρησιμοποιηθεί εναντίον των δυνάμεων της Ρωσίας. Με απλές οβίδες, το δραστικό βεληνεκές του φθάνει τα 30 χιλιόμετρα. Με ειδικά βελτιωμένα πυρομαχικά, το βεληνεκές του μπορεί να φθάσει τα 40-50 χλμ., σύμφωνα με την Bundeswehr.

Κάθε τέτοιο πυροβόλο έχει πενταμελές πλήρωμα.

Μελλοντικά πληρώματα, συντηρητές και διερμηνείς έφθασαν στη γερμανική επικράτεια χθες. Η εκπαίδευσή τους ξεκινά σήμερα στη Σχολή Πυροβολικού της Μπούντεσβερ, στο Ίνταρ-Όμπερσταϊν, διευκρίνισαν οι πηγές του dpa. Ο αριθμός των μελών πληρωμάτων που έφθασαν στη Γερμανία ξεπερνά τα 60.

Η γερμανίδα υπουργός Άμυνας, η Κριστίνε Λάμπρεχτ, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως το Βερολίνο θα διαθέσει στην Ουκρανία επτά τέτοια πυροβόλα. Η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε από την πλευρά της στα τέλη Απριλίου πως θα παραδώσει επίσης «περιορισμένο αριθμό» τέτοιων συστημάτων.

Η εκπαίδευση των πληρωμάτων αναμένεται να διαρκέσει περίπου 40 ημέρες, ανάλογα με την εξοικείωση των ουκρανών στρατιωτικών με όπλα του είδους.

Όπως εξηγούν ειδικοί, η χρήση των πυροβόλων αυτών σε συνδυασμό με δεδομένα αναγνώρισης θα επιτρέπουν να βομβαρδίζονται στόχοι σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις απ’ ό,τι σήμερα.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα