ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Κλείνουν και την Ακαδημία Ορθόδοξης Θεολογίας της Λαύρας του Κιέβου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ουκρανοί διδάσκοντες και σπουδαστές της Ακαδημίας Ορθόδοξης Θεολογίας του Κιέβου σε ένα στιγμιότυπο, λίγες μέρες πριν την έξωση του ιδρύματος από το καθεστώς Ζελένσκι!..

Το Συμβούλιο Διδασκόντων του Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου (Παρίσι) εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Το Συμβούλιο Διδασκόντων του Ινστιτούτου Ορθόδοξης Θεολογίας (ΙΟΘ) του Αγίου Σεργίου, επαναλαμβάνοντας την αποδοκιμασία του για οποιαδήποτε θεολογική δικαιολογία της βίας και του πολέμου στη συνεχιζόμενη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση, εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την τρέχουσα κατάσταση της Ακαδημίας Ορθόδοξης Θεολογικής της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, που απειλείται με έξωση στις 29 Μαρτίου 2023, μετά τη λήξη της μίσθωσης που παραχώρησε το ουκρανικό Δημόσιο, ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων.

Καθώς οι Χριστιανοί προετοιμάζονται να γιορτάσουν το Πάθος-Ανάσταση του Πρίγκιπα της Ειρήνης, το Συμβούλιο Διδασκόντων της IOΘ σκοπεύει να δείξει την πλήρη αλληλεγγύη του στους πολλούς ανθρώπους – καθηγητές, σπουδαστές, μοναχούς, προσωπικό, πρόσφυγες – που εργάζονται ή ζουν σε αυτή την περίφημη Ακαδημία και καλεί για την αναζήτηση ειρηνικής και δίκαιης λύσης μεταξύ των μερών, με σεβασμό των αρχών του κράτους δικαίου, ιδίως της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία προέχει και σε περιόδους πολέμου.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας εξάλλου υπενθυμίζει:

Οι ουκρανικές αρχές απαγόρευσαν πριν δέκα ημέρες στα μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας την πρόσβαση στα σπήλαια της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου καθώς και σε τρεις εκκλησίες των Σπηλαίων. Η πρόσβαση στις εκκλησίες της Άνω Λαύρας έχει ήδη απαγορευτεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας από την 1η Ιανουαρίου . Η πρόσβαση επρόκειτο να απαγορευθεί εντελώς στις 29 Μαρτίου, την ημέρα που οι μοναχοί επρόκειτο να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις, εκτός και αν ενταχθούν στην Ουκρανική Εκκλησία.

«Στην ολοκληρωτική σοβιετική εποχή, οι αθεϊστικές αρχές έκαναν ευρέως εκστρατείες για να ανοίξουν τα λείψανα για να φανεί η κατάσταση διατήρησής τους. Αυτές οι εκστρατείες συνοδεύονταν από βεβήλωση ιερών αντικειμένων, αφαιρέθηκαν λείψανα από λειψανοθήκες, αφαιρέθηκαν πέπλα για μια λεπτομερέστερη περιγραφή και έκθεση σε προθήκες των μουσείων. Το κλείσιμο των Σπηλαίων χωρίς προειδοποίηση είναι χαριστική βολή στον περιορισμό των δικαιωμάτων των Ουκρανών πιστών, οι οποίοι μετακινούνται πλέον μαζικά από διάφορες περιοχές με την ελπίδα να προσκυνήσουν τα λείψανα των σπηλαίων του Κιέβου.»

Πηγή: https://www.lesalonbeige.fr/linstitut-saint-serge-paris-soutient-lacademie-de-theologie-orthodoxe-de-kiev-menacee-dexpulsion/

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα