Ουκρανία: Τριμερής συνάντηση Λαβρόφ -Κουλέμπα και Τσαβούσογλου στην Αττάλεια, στις 10 Μαρτίου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Ντμίτρο Κουλέμπα
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι στις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση με τους ΥΠΕΞ Ρωσίας και Ουκρανίας σε φόρουμ στην Αττάλεια.

Σύμφωνα με το Anadolu ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι οι ομόλογοί του από την Ρωσία και την Ουκρανία θα συναντηθούν στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας στις 10 Μαρτίου. «Η συνάντηση θα είναι σε τριμερή μορφή. Θα συμμετάσχω και εγώ», είπε ο κ. Τσαβούσογλου. Εκφράζοντας την ελπίδα ότι η συνάντηση «θα είναι ένα σημείο καμπής» και «σημαντικό βήμα» προς την ειρήνη και τη σταθερότητα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Άγκυρα «θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες για μια διαρκή ειρήνη».

Το Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας θα διεξαχθεί στις 11-13 Μαρτίου στο νότιο θέρετρο της Αττάλειας της Τουρκίας.

Σε άλλο δημοσίευμα το Anadolu τονίζει ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε ξεχωριστά τηλεφωνικά με τον Ρώσο και τον Ουκρανό ομόλογό του για τον πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε συζητήσεις με τον Σεργκέι Λαβρόφ και τον Ντμίτρο Κουλέμπα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο Τσαβούσογλου μίλησε με τον Λαβρόφ για τον τερματισμό της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Συζήτησαν επίσης την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην επικοινωνία του του με τον ΥΠΕΞ της Ουκρανίας Κουλέμπα, ο Τσαβούσογλου μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επιβεβαιώνει την συνάντηση και η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα
Όπως δήλωσε στο RIA Novosti η Μαρία Ζαχάροβα: «Σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας, με πρωτοβουλία του Τούρκου ηγέτη, στο περιθώριο του διπλωματικού φόρουμ της Αττάλειας, προγραμματίζεται μια επαφή μεταξύ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα με τη συμμετοχή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου».

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα