Ουκρανία: Έχει ζητηθεί απευθείας διάλογος με Πούτιν – «Σιγή ιχθύος» από τη Μόσχα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Απευθείας συνομιλίες με τον Βλάντιμιρ Πούτιν έχει ζητήσει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ντονμπάς.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ουκρανικής προεδρίας, δεν υπάρχει ακόμη απάντηση από το Κρεμλίνο και -όπως είπε- «ελπίζει αυτό να μην αποτελεί άρνηση στο διάλογο».

Διαβάστε ακόμη: Ρωσική πρεσβεία: Aιχμές για τη στάση της Ελλάδας στο ουκρανικό ζήτημα

Την ίδια ώρα ο Ζελένσκι θα διοργανώσει συνομιλίες στο Παρίσι για το Ουκρανικό ζήτημα, με την εκπρόσωπο του Κιέβου να κάνει λόγο για συγκέντρωση πάνω από 40.000 Ρώσων στρατιωτών στα ανατολικά σύνορα της χώρας και άλλων τόσων στην Κριμαία.

Υπενθυμίζεται πως ο πόλεμος στο Ντονμπάς ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014, έπειτα από μια φιλοδυτική εξέγερση στην Ουκρανία την οποία ακολούθησε επίσης η προσάρτηση από τη Μόσχα της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας.

Η σύγκρουση αυτή έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 13.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό σχεδόν 1,5 εκατομμυρίου άλλων. Η ένταση των μαχών είχε εν πολλοίς μειωθεί μετά τις συμφωνίες ειρήνης του Μινσκ το 2015, αλλά η πολιτική διευθέτηση της σύγκρουσης δεν έχει προχωρήσει.

Διαβάστε ακόμη: Ουκρανία: Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο

Τις τελευταίες ημέρες το Κίεβο και δυτικές πρωτεύουσες επέκριναν τη Μόσχα για τη συσσώρευση στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία και στην προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, ενώ τα φονικά επεισόδια με τους αυτονομιστές είναι σχεδόν καθημερινά.

Σύμφωνα με την Ουκρανία, το Κρεμλίνο μπορεί να ψάχνει μια δικαιολογία προκειμένου να εξαπολύσει μεγάλου εύρους στρατιωτική επιχείρηση.

Το Κρεμλίνο δεν διέψευσε αυτές τις κινήσεις στρατευμάτων, αλλά διαβεβαιώνει πως δεν απειλούν κανέναν, κατηγορώντας αντίθετα το Κίεβο για προκλήσεις με σκοπό να επιδεινώσει την κατάσταση.

Με πληροφορίες από Reuters/Καθημερινή

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα