ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν την Αντιπολίτευση με 7 εκ. ευρώ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κεραυνός στην πολιτική ζωή της Ουγγαρίας! Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες Madiner, Magyar Nemzet και άλλα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, το ουγγρικό κοινοβούλιο δημοσίευσε μια έκθεση του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών για τους ξένους οικονομικούς υποστηρικτές της ουγγρικής αντιπολίτευσης και τα ποσά που συνεισέφεραν.

Πρώτη φιγουράρει η ΜΚΟ Action for Democracy, με έδρα το Σικάγο (ΗΠΑ) που αυτοπροσδιορίζεται ως «  μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπέρ ενός παγκόσμιου κινήματος αλληλεγγύης υπέρ της δημοκρατίας  ».

Σύμφωνα με αυτήν την έκθεση, άτομα μέχρι στιγμής άγνωστα, αλλά πιθανότατα με έδρα εκτός Ουγγαρίας, έκαναν δωρεές στην οργάνωση Action for Democracy , η οποία πραγματοποίησε – όπως παραδέχτηκε πρόσφατα και ο ίδιος ο πρώην αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Peter Marki Zay, μια εισφορά 1,8 δις φιορίνια (4,4 εκατ. ευρώ) στο κίνημα MMM (Movement Hungary for All) του Márki-Zay. Το MMM φέρεται να πλήρωσε 1,4 δις φιορίνια (3,3 εκ. ευρώ) στην DatAdat GmbH, μια αυστριακή εταιρεία που εδρεύει στο 19ο διαμέρισμα της Βιέννης – με επικεφαλής τους Ádám Ficsor, Viktor Szigetvári και Benjy Cook – της οποίας το κοινωνικό αντικείμενο είναι να εξοπλίζει «τους προοδευτικούς ηγέτες και τα προοδευτικά κινήματα με καινοτόμες ψηφιακές λύσεις για να καταστήσουν δυνατή την κοινωνική αλλαγή,  συνδυάζοντας εκτεταμένη πολιτική τεχνογνωσία, την ανάπτυξη πολιτικής πληροφοριακής και μια αποδεδειγμένη διεθνή εμπειρία συνεργασίας με διάφορους προοδευτικούς οργανισμούς».

O Adam Fiscor ήταν Υπουργός Πολιτικών Υπηρεσιών Πληροφοριών (Απρίλιος-Σεπτέμβριος 2009) στην κυβέρνηση του Gordon Bajnai, πρωθυπουργού της Ουγγαρίας από τον Απρίλιο του 2009 έως τον Μάιο του 2010 – λίγο πριν επιστρέψει στην εξουσία ο Viktor Orbán. Είναι μέλος του Δημοκρατικού Συνασπισμού ( Demokratikus Koalíció , DK), του κόμματος του Ferenc Gyurcsány. O Victor Szigetvari είναι Ούγγρος πολιτικός επιστήμονας και πολιτικός, πρώην μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (MSZP) και πρώην πρόεδρος του κόμματος Együtt (Μαζί) που ιδρύθηκε το 2012 από τον Gordon Bajnai. Όσο για τον Beniy Cook, είναι Ισραηλινός επιστήμονας υπολογιστών, με έδρα το Τελ Αβίβ.

Η έκθεση αναφέρει στη συνέχεια την αμερικανική οργάνωση National Endowment for Democracy (NED) – μια υπηρεσία που συνδέεται με τη Action for Democracy  – η οποία ιδρύθηκε το 1983 «  με κύριο στόχο να υποστηρίξει τις δημοκρατικές διαδικασίες σε όλες τις χώρες»  και να λειτουργεί ως προσωπείο της CIA. Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, η NED είχε τερματίσει τις δραστηριότητές της στην Ουγγαρία “στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν κατέστη σαφές ότι η ένταξη της Ουγγαρίας στο ΝΑΤΟ ήταν βέβαιη» για  “να τις ξαναρχίσει το 2014 μέσω τοπικών εταίρων, όταν  η ηγεσία της NED θεώρησε ότι η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ουγγαρία είχε γίνει ανησυχητική  ” για την αμερικανική κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, η έκθεση παρουσιάζει την Allbright Stonebridge Group, μια διεθνή εταιρεία συμβούλων – που ιδρύθηκε από την πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Madeleine Albright (1937-2022), τσεχοσλοβακικής καταγωγής – της οποίας οι σύμβουλοι πρόσκεινται στην κυβέρνηση Joe Biden και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή η εταιρεία είχε «εν μέρει χρηματοδοτήσει» το «ταξείδι του Péter Márki-Zay στις ΗΠΑ πριν από την προεκλογική εκστρατεία» την άνοιξη του 2022.

Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης ότι η Action for Democracy κατέβαλε επίσης 147 εκ. φιορίνια (350.000 ευρώ) στην εν λόγω εταιρεία DatAdat GmbH, ένα δις φιορίνια (2,4 εκ. ευρώ) σε μια ουγγρική εταιρεία Oraculum 2929 Kft – μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων με έδρα την 7η περιφέρεια της Βουδαπέστης πρόσκειται στην αντιπολίτευση –, η οποία δώρισε 324 εκ. φιορίνια (770.000 ευρώ) στην ίδια DatAdat GmbH. και τέλος το ποσό των 3,4 εκ.   φιορινίων (8.000 ευρώ) στην ουγγρική εταιρεία Gemius Hungary Kft, εταιρεία συμβούλων μάρκετινγκ με έδρα την 5η περιφέρεια της Βουδαπέστης.

Συγκεκριμένα, δείχνει ότι όχι μόνο 1,8 δις αλλά τρία δις φιορίνια (7,2 εκ. ευρώ) καταβλήθηκαν από τις ΗΠΑ για την υποστήριξη της εκλογικής εκστρατείας της αντιπολίτευσης κατά τις τελευταίες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία.

 

Πηγή: https://visegradpost.com/fr/2022/11/26/le-parlement-hongrois-publie-un-rapport-sur-le-financement-occulte-de-lopposition-par-une-officine-americaine/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα