Οργή Αγκυρας για τη μη έκδοση των 8: Θα επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών, μετά το «όχι» που είπε ο Αρειος Πάγος στην έκδοσή τους στην Τουρκία.

Η Αγκυρα αντέδρασε με έντονο τρόπο στην απόφαση. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια σκληρή ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «παράνομη απόφαση» και απειλεί ότι θα επανεξεταστούν πλέον οι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα.

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Πολιτικά υποκινούμενη η απόφαση

Στην ανακοίνωσή του το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι διαμαρτύρεται έντονα γι’ αυτή την απόφαση που ορθώνει εμπόδια στο να εμφανιστούν απέναντι στην «ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη», τα άτομα αυτά, επιμένοντας ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου όπου κινδύνευσε η ζωή του προέδρου Ερντογάν και τραυματίστηκαν πάνω από 2.000 άτομα ενώ σκοτώθηκαν 248 πολίτες.

«Αυτή η στάση της Ελληνικής Δικαιοσύνης οδηγεί στην ατιμωρησία των εγκληματιών και στην παράβαση των δικαιωμάτων των θυμάτων ενώ έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου» αναφέρει το Τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Η Ελλάδα, ως μια χώρα που έζησε πραξικόπημα στο παρελθόν, δυστυχώς με αυτή την απόφαση, κατέπεσε σε χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να διωχθούν ποινικά και να εκδοθούν οι εγκληματίες, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμε ένδικα μέσα κατά της απόφασης αυτής» συνεχίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και συνεχίζει:

«Μετά από αυτή η απόφαση που ελήφθη με πολιτικά κίνητρα θα επανεξεταστούν οι διμερείς μας σχέσεις, η συνεργασία μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ενώ θα υπάρξει αντίκτυπος και στον κοινό μας έργο για περιφερειακά θέματα».

Ενταλμα σύλληψης ερήμην για τους 8

Την ίδια ώρα ένταλμα σύλληψης ερήμην των 8 Τούρκων στρατιωτικών εξέδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποδέχθηκε το αίτημα της εισαγγελίας που ζητούσε την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος των 8 αξιωματικών, σύμφωνα με το Ανατολή.

Νέο αίτημα έκδοσης κατέθεσε η Τουρκία

Εξάλλου, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν ένα νέο αίτημα έκδοσης προς τις ελληνικές αρχές μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Η αντίδραση της Αγκυρας δείχνει ότι η υπόθεση των 8 στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει για την κυβέρνηση Ερντογάν.

Ηδη η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ έκανε λόγο για «απόφαση-σκάνδαλο» της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Πηγή: Οργή Αγκυρας για τη μη έκδοση των 8: Θα επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/315582/orgi-agkyras-gia-ti-mi-ekdosi-ton-8-tha-epanexetasoyme-tis-sheseis-mas-me-tin-ellada#ixzz4Wt2Pe6Ma

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα