Οπλα made in Turkey στον Εβρο: Πλήρως λειτουργικά και με πιθανότερη κατάληξη σε ποινικούς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τα κατασχεθέντα όπλα από την επιχείρηση της 25ης Νοεμβρίου. Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Σε κατασχέσεις όπλων made in Turkey προχωρούν τις τελευταίες εβδομάδες οι διωκτικές αρχές στον Εβρο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη στην «Καθημερινή». το θέμα ερευνάται με προσοχή τόσο από τις υπηρεσίες ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. στη Θράκη, ενώ ενήμερη είναι και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, παρότι εκτιμάτται ότι τα κατεσχεθέντα όπλα θα κατέληγαν σε ποινικούς και ότι η υπόθεση δεν συνδέεται με θέματα κρατικής ασφάλειας.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 15 Δεκεμβρίου.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν στη Γεμιστή Εβρου έναν 22χρονο Σύρο. Αυτός μετέφερε στις αποσκευές του 10 πιστόλια και 8.000 χάπια ecstasy.

Εχει προηγηθεί, στις 25 Νοεμβρίου, η κατάσχεση, στην παρέβρια περιοχή του Φυλακτού, ακόμη 8 όπλων που βρέθηκαν στην κατοχή ενός 35χρονου υπηκόου Ισραήλ.

Η πιο πρόσφατη κατάσχεση του φορτίου με τα όπλα επετεύχθη έπειτα από μυστική επιχείρηση της Ασφάλειας Κομοτηνής. Σε συνεννόηση με τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, αστυνομικός της υπηρεσίας που παρίστανε τον ενδιαφερόμενο αγοραστή διαπραγματεύθηκε με Τούρκο υπήκοο την αγορά των όπλων και των ναρκωτικών αντί 14.000 ευρώ.

Η συνάντηση συμφωνήθηκε για το πρωί της 15ης Δεκεμβρίου σε παραποτάμιο σημείο κοντά στο χωριό Γεμιστή. Στο ραντεβού εμφανίστηκε σε ρόλο κούριερ ο 22χρονος Σύρος, ο οποίος, αμέσως μετά την παράδοση του φορτίου και την παραλαβή των χρημάτων (σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα), συνελήφθη.

Zoraki

Κατασχέθηκαν 10 πιστόλια διαμετρήματος 9 χιλιοστών μάρκας Zoraki, τα οποία κατασκευάζονται στην Τουρκία, και 8.000 χάπια μεθαμφεταμίνης (ecstasy). Χθες, ο 22χρονος Σύρος, που φέρεται να ζει στην Τουρκία ήδη από το 2014, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα. Αντίθετα, διαφεύγει τη σύλληψη ο αλλοδαπός που φέρεται να διαπραγματεύθηκε –μέσω τηλεφώνου– την αγοραπωλησία των όπλων και των ναρκωτικών με τον μυστικό αστυνομικό.

Ιδίου τύπου όπλα κατασχέθηκαν σε πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση με κωδική ονομασία «Βόσπορος» (Bosphorus) που συντόνισε προ μηνός η Europol. Στην ανακοίνωσή της με ημερομηνία 16 Νοεμβρίου 2020, η ευρωπαϊκή υπηρεσία αναφέρει ότι κατασχέθηκαν συνολικά 1.776 τουρκικής κατασκευής όπλα, που μέσω κυρίως της Βουλγαρίας καταλήγουν σε όλη την Ευρώπη. Στην ανακοίνωση, τα εν λόγω πιστόλια περιγράφονται ως «όπλα κρότου», που όμως μετασκευάζονται εύκολα σε πυροβόλα όπλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα, «Καθημερινή» «τα όπλα ήταν πλήρως λειτουργικά».

Με πληροφορίες από Καθημερινή

Οπλα made in Turkey στον Εβρο: Πλήρως λειτουργικά και με πιθανότερη κατάληξη σε ποινικούς

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα