Ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών στις σημειώσεις της Ρούπα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο γιος της, ο ρόλος της 25χρονης και η γιάφκα στον Άλιμο

Ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών στις σημειώσεις της Ρούπα
 Στη φάκα πιάστηκε χθες το πρωί η 48χρονη Πόλα Ρούπα όταν άνδρες των ΕΚΑΜ έσπασαν την πόρτα του σπιτιού που έμενε στην Ηλιούπολη και τη συνέλαβαν. Το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα φαίνεται, σύμφωνα με τα ευρήματα, να ζούσε στο σπίτι πάνω από ένα χρόνο, ενώ ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ αισιοδοξούν ότι αυτά τα ευρήματα θα οδηγήσουν στη σύλληωη και άλλων ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Μετά τη σύλληψή της οι άντρες της αντιτρομοκρατικής εντόπισαν γιάφκα με όπλα στον Άλιμο

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε γκαράζ στην οδό Κύπρου, όπου εντοπίστηκαν καλάσνικοφ και ημιαυτόματα όπλα, καθώς και δύο αυτοκίνητα. Οι αρχές είχαν εντοπίσει τον συγκεκριμένο χώρο παράλληλα με την οικεία της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη. Περίπου δύο ώρες μετά τη σύλληψη μπήκαν στον χώρο του υπόγειου γκαράζ.

Το laptop, οι ιδιόχειρες σημειώσεις, οι πλατές ταυτότητες, τα κλειδιά και τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν μέσα στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής προκειμένου να βρεθούν και άλλοι στόχοι που είχαν η Ρούπα και οι συνεργοί της. Σύμφωνα με πληροφορίες στις σημειώσεις της Ρούπα εντοπίστηκαν ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών και κατόψεις χώρων και κτιρίων σχεδιασμένες στο χέρι.

Μαζί με την Πόλα Ρούπα συνελήφθη και στην οδό Αθανασίου Διάκου στον Άγιο Δημήτριο και μια 25χρονη, που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και φαίνεται ότι είχε αναλάβει τη φύλαξη του 6χρονου γιου της Ρούπα. Η 48χρονη δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή της και ζήτησε μόνο να προστατευτεί το παιδί τηε.

Στην Εισαγγελία Ανηλίκων υπεβλήθη αίτημα να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του γιου της η γιαγιά και η αδελφή της της 48χρονης. Όπως τονίζεται στο αίτημα υπάρχει κίνδυνος για την ψυχική υγεία του παιδιού από το ενδεχόμενο παρατεταμένης παραμονής του σε Ίδρυμα ή νοσοκομείο. Το 6χρονο αγοράκι , σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται υπό προστασία και κάτω από τη στενή παρακολούθηση ειδικών ψυχολόγων .

Από την πρώτη στιγμή το παιδί φιλοξενήθηκε σε ειδικό χώρο όπου του προσφέρθηκε φαγητό αλλά και παιχνίδια ενώ κοντά του βρέθηκε και εισαγγελέας ανηλίκων .

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές η διαδικασία για το που θα δοθεί η επιμέλεια του παιδιού θα είναι χρονοβόρα καθώς απαιτείται κοινωνική έρευνα προκειμένου, να διαπιστωθεί εάν οι συγγενείς του παιδιού τηρούν τις προϋποθέσεις για να αναλάβουν την επιμέλεια του .

Ξεκίνησε απεργία πείνας η Ρούπα

Απεργία πείνας ξεκίνησε η Πόλα Ρούπα, σύμφωνα με τη δήλωσή της που διάβασε έξω από τη ΓΑΔΑ η αδελφή της.

Το κείμενο της δήλωσης που ανέγνωσε η αδελφή της Πόλας Ρούπα είναι το ακόλουθο:

«Εγώ η Παναγιώτη Πόλα Ρούπα δηλώνω ότι ήμουν και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί τώρα το βάζουν μέσα σε αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα, που μας έχουν συλλάβει.

Βρισκόμαστε σε πόλεμο, είναι γεγονός. Όμως το να πολεμάνε το παιδί μου, με το να αρνούνται να μου το φέρουν να το δω και με το να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού και με το να απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια και πολεμάνε ένα παιδί έξι χρονών. Θέλω να πω ότι ξεκινάω τώρα απεργία πείνας προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και στην αδελφή μου.

Όσον αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω. Και δεν θα με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση. Πόλα Ρούπα».

Σε απεργία πείνας και δίψας και ο Μαζιώτης

Σε απεργία πείνας και δίψας προχωράει και ο Νίκος Μαζιώτης καθώς όπως επισημαίνει «η εισαγγελέας ανηλίκων Νικουλού αρνήθηκε να δώσει την επιμέλεια του 6χρονου γιου μας στους συγγενείς της Πόλας, μην επιτρέποντας καν να το δουν».

Ολόκληρη η δήλωση του Μαζιώτη που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org,

«Μετά την σύλληψη της Πόλας Ρούπα, η εισαγγελέας ανηλίκων αρνήθηκε να δώσει την επιμέλεια του 6χρονου γιου μας στους συγγενείς της Πόλας, μην επιτρέποντας καν να το δουν, μη γνωστοποιώντας στο συνήγορο μας το που βρίσκεται.

Το κράτος ουσιαστικά απήγαγε τον γιο μας, μας εκδικείται για τις επιλογές αγώνα που κάναμε, του ένοπλου αγώνα. Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν, γιατί επιλέξαμε τον ένοπλο αγώνα, γιατί δεν κάτσαμε να παραδοθούμε στην φυλακή, γιατί περάσαμε στην παρανομία και γιατί κάναμε την επίθεση στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι πρακτικές της εισαγγελέως είναι παρόμοιες με αυτές παλαιότερων εποχών, όπως ήταν οι παιδουπόλεις της Φρειδερίκης για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου. Ο γιος μας είναι το παιδί δυο επαναστατών και είναι υπερήφανος για τους γονείς του. Δεν μας λυγίζει κανένας εκβιασμός. Τις επιλογές μας τις υπερασπιζόμαστε με την ίδια μας την ζωή.

Από σήμερα ξεκινάω μαζί με την συντρόφισσα μου απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί ο γιος μας στους συγγενείς.

Η ένοπλη επανάσταση των από κάτω είναι η μόνη λύση.

Νίκος Μαζιώτης
5-1-2017»

newsbeast.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα