«Οι χώρες του Κόλπου θα επενδύσουν στην Τουρκία 50 δισ. δολάρια»…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


Συμφωνίες 10 δις δολαρίων υπογράφηκαν μεταξύ Τουρκίας και ΗΑΕ τον περασμένο Νοέμβριο. (Φωτογραφία: Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, Πρίγκιπας διάδοχος του Άμπου Ντάμπι Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν)

Ιανουάριος 21, 2022. Ελλάδα.

Πρόσφατα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι θα επενδύσουν βραχυπρόθεσμα 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία.

Με τη δήλωση που έγινε, είναι αξιοσημείωτο ότι μεταξύ των δύο χωρών που υπήρχαν μακροχρόνιες ψυχρές σχέσεις φύσηξαν θερμοί άνεμοι και ότι οι πάγοι μεταξύ τους έλιωσαν.

Οι χώρες του Κόλπου ετοιμάζονται για επενδύσεις

Ενώ οι καυτές εξελίξεις είχαν αντίκτυπο στις χώρες του Κόλπου, ο ειδικός στις επενδύσεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Νάσου Οζντεμίρ Ισταμπούλι δήλωσε ότι ενημερώθηκε πως πολλές χώρες, όπως το Κατάρ, το Κουβέιτ και η Σαουδική Αραβία, έχουν μεγάλα επενδυτικά σχέδια στην Τουρκία με αυτή την ατμόσφαιρα.

Μπορεί να φθάσουν τα 50 δις

Υπενθυμίζοντας ότι συναντάται συχνά με τους εταίρους τους στις χώρες του Κόλπου, ο Ισταμπούλι είπε: «Έχουν αρχίσει να έρχονται θετικά νέα από τους επιχειρηματικούς μας εταίρους στην περιοχή.

Πολλοί επιχειρηματίες, ειδικά από τις χώρες του Κόλπου, μου τηλεφωνούν και θέλουν να επενδύσουν στην Τουρκία.

Επιπλέον, μας ενημερώνουν ότι θέλουν πληροφορίες για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία.

Εμείς, ως ειδικοί στις επενδύσεις, υπολογίζουμε ότι το ύψος των επενδύσεων που θα εισέλθουν στη χώρα μας από τις χώρες του Κόλπου μέχρι τα μέσα του 2023 θα είναι μεταξύ 40 και 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κάνουμε τις προετοιμασίες μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Παρεμπιπτόντως, δεν μπορώ να μην αναφέρω, αυτός ο αριθμός θα είναι με βάση τα κράτη και τις εταιρείες. Η συμφωνία και οι καλές σχέσεις μεταξύ των χωρών θα προσελκύσουν τους ανθρώπους που ζουν εκεί στη χώρα μας.

Πολλοί πολίτες των χωρών του Κόλπου θα περάσουν τις διακοπές τους στη χώρα μας και θα αφήσουν ξένο νόμισμα», είπε, σύμφωνα με την Yeni Şafak.

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα