Οι Τούρκοι επιτέθηκαν στις κουρδικές δυνάμεις (SDF) στη βορειοδυτική Συρία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Νωρίτερα την Τετάρτη οι τουρκικές δυνάμεις που έχουν εισβάλλει στη Συρία και οι μισθοφόροι τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) επιτέθηκαν στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην περιοχή της Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία, δυτικά του Ευφράτη.

Οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους φαίνεται να υλοποιούν το σχέδιο του Ερντογάν για επίθεση στην πόλη Μανμπίτζ, που ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, ανεξάρτητα εάν στη Μανμπίτζ έχουν αναπτυχθεί και αμερικανικά στρατεύματα στο πλευρό των Κούρδων και των συμμάχων τους για «ξεκόψουν» τις ορέξεις του Τούρκου «σουλτάνου».

Οι Τούρκοι έστειλαν ενάντια στους μαχητές των SDF τις τουρκμενικές ένοπλες οργανώσεις του FSA (οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή της Συρίας) Αχράρ Αλ Σαμ και Φαϊλάκ Αλ Σαμ.

Οι Τουρκμένοι του FSA υποστηρίζονται και από τουρκικά στρατεύματα.

Οι εισβολείς έφτασαν μέχρι τα περίχωρα της κωμόπολης Αλ Αριμά και κατέλαβαν τα χωριά Ταλ Τουρίν και Αλ Καρά.

Οι κουρδικές και τουρκικές δυνάμεις αντάλλαξαν και πυρά πυροβολικού κατά μήκος του μετώπου.

Ενώ οι Τούρκοι κινούνται στα βόρεια του μετώπου, στα νότια οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατέλαβαν τα χωριά Μακμπάρα, Αμπού Μαντίλ, Μάκτα Χατζάρ ας Σαγκίρ και Αμπού Αλ Χαφ από το Ισλαμικό Κράτος, κινούμενοι παράλληλα με τον κυβερνητικό συριακό στρατό με τον οποίο έχουν μη εχθρικές σχέσεις.

Ο τουρκικός στρατός εισβολής και οι μισθοφόροι του παραμένουν «εγκλωβισμένοι» στη βορειοδυτική Συρία από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και τον συριακό στρατό.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι έχουν από ανατολικά και δυτικά τις SDF (που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ) και στα νότια τον συριακό στρατό (που υποστηρίζεται από τη Συρία).

Στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί βλέπετε τα εδάφη που ελέγχει η κάθε δύναμη στη βορειοδυτική Συρία και τα βέλη δείχνουν που επιτίθεται ο τουρκικός στρατός στους Κούρδους και που οι Κούρδοι στο Ισλαμικό Κράτος:

Στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε Τούρκο στρατιώτη που συμμετέχει στην επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη, δηλαδή στην τουρκική εισβολή στη Συρία, ο οποίος στο μπράτσο του φορά τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) παριστάνοντας τον Σύρο… «αντάρτη».

tribune

Στρατιωτική κατάσταση στη βόρειοδυτική Συρία το βράδυ της 1ης Μαρτίου 2017 

 
Χάρτηςροζ: εδάφη που ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση, ανοικτό πράσινο: εδάφη που ελέγχονται από τη Τουρκία, κίτρινο: εδάφη που ελέγχονται από κουρδικές δυνάμεις, σκούρο γκρίζο: εδάφη που ελέγχονται από το Νταές.

Σύμβολακόκκινο/καφέ: επίθεση από συριακό στρατό με υποστήριξη της Ρωσίας – μπλε σκούρο: επίθεση από τουρκικές δυνάμεις – μαύρο: επίθεση από το Νταές – πράσινο: επίθεση από ένοπλες φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές της συριακής αντιπολίτευσης – κίτρινο: επίθεση από κουρδικές δυνάμεις  – μπλε ανοικτό: δράση από τον συνασπισμό δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ

infognomon.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα