Οι Ρώσοι στρέφονται τώρα κατά των Κούρδων στη βόρεια Συρία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Φεβρουάριος 24, 2021. 19:33. Ελλάδα.

Οι μονάδες του ρωσικού στρατού άφησαν το κύριο προπύργιο τους στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, την πόλη  Άιν Ίσσα, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στις κουρδικές «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (SDF) έτσι ώστε να αναγκαστούν σε ειρηνευτική συμφωνία με την κυβέρνηση της Δαμασκού …

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, τα ρωσικά στρατεύματα αποσύρθηκαν στον οικισμό Τελ αλ-Σαμέν, που βρίσκεται 20 χλμ. από την Άιν Ίσσα, αφήνοντας μέρος των δυνάμεων σε τρία μόνο ισχυρά σημεία βόρεια της πόλης.

Τμήματα του ρωσικού στρατού που σταθμεύουν στην πόλη του Τελ Ταμπ (επαρχία Χασάκα) έφυγαν επίσης από την πόλη.
Οι Ρώσοι σκοπεύουν τώρα να αποσυρθούν εντελώς από τη βάση Άιν Ίσσα,  Τελ Ταμπ και Σιρρίν, όπως αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός «Kurdistan 24».

Είναι πιθανό ότι με τις ενέργειές της η Ρωσία αποφάσισε να παίξει το «κουρδικό χαρτί», προσπαθώντας να επηρεάσει τις SDF, της οποίας τα στρατεύματα υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούσε να αντισταθεί στις τουρκικές δυνάμεις και τις φιλοτουρκικές παραστρατιωτικές μονάδες του Εθνικού Στρατού της Συρίας (SNA).

Η Μόσχα προσπαθεί επίσης να αναγκάσει τους Κούρδους να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους κοντά στο Άιν Ίσσα και να παραδώσει την πόλη σε κυβερνητικές δυνάμεις.

Μια πολύ τεταμένη κατάσταση αναπτύσσεται κοντά στην Άιν Ίσσα στη Ράκα – η πόλη προσπαθεί να επιτεθεί σε μονάδες του τουρκικού στρατού οι οποίες μαζί με τις φιλοτουρκικές στρατιωτικές μονάδες του SNA, επιδιώκουν την ανατροπή της κουρδικής αυτόνομης διοίκησης.

«Репортёр»

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα