Οι Ουκρανικές υπηρεσίες προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Πούτιν με drone

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής εφημερίδας Bild, η ουκρανική μυστική υπηρεσία προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με ένα drone καμικάζι την  περασμένη Κυριακή.

Αν και η απόπειρα δολοφονίας απέτυχε, οι ρωσικές αρχές κρατούν την απόπειρα μυστική. Το drone UJ-22 απογειώθηκε στην Ουκρανία το απόγευμα της Κυριακής – είναι το πιο σύγχρονο drone μεσαίας εμβέλειας της Ουκρανίας έως και 800 χιλιομέτρων. Στόχος τους φέρεται να ήταν ένα νεόκτιστο βιομηχανικό πάρκο κοντά στη Μόσχα, το οποίο βρίσκεται 500 χιλιόμετρα από την Ουκρανία.

Ο Ουκρανός ακτιβιστής Γιούρι Ρομανένκο, ο οποίος λέγεται ότι έχει στενούς δεσμούς με τις υπηρεσίες πληροφοριών του Κιέβου, ανέφερε σε επιστολή που ανέλαβε την ευθύνη:

«Την περασμένη εβδομάδα οι αξιωματικοί των πληροφοριών μας έλαβαν πληροφορίες για το ταξίδι του Πούτιν στο βιομηχανικό πάρκο Rudnevo. Αντίστοιχα, το drone μας καμικάζι απογειώθηκε, το οποίο πέταξε μέσα από όλες τις αεράμυνες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συνετρίβη όχι μακριά από το βιομηχανικό πάρκο».

Πράγματι, αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη συντριβή ενός drone UJ-22 κοντά στο χωριό Voroskogo, ανατολικά της Μόσχας. Ο τόπος του ατυχήματος βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά του βιομηχανικού πάρκου Rudnevo.

Τα πλάνα δείχνουν ότι στο drone υπήρχαν 30 μπλοκ εκρηκτικών C4 συνολικού βάρους 17 κιλών. Τα εκρηκτικά M112 χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, από τον αμερικανικό στρατό και τις καναδικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο προσωπικός ανταποκριτής του Πούτιν στο Κρεμλίνο Πάβελ Ζαρούμπιν είπε την Κυριακή το πρωί ότι ο πρόεδρος σχεδιάζει «να επισκεφτεί ένα βιομηχανικό πάρκο στη Μόσχα». Πότε έπρεπε να γίνει αυτή η επίσκεψη, δεν είπε.

Ρώσοι περαστικοί δημοσίευσαν φωτογραφίες από το βιομηχανικό πάρκο Rudnevo το απόγευμα της Κυριακής, δείχνοντας το γκρίζο γκαζόν μπροστά από το κεντρικό κτήριο που ήταν πασπαλισμένο με πράσινη μπογιά. Μια ένδειξη της επικείμενης άφιξης του δικτάτορα, του οποίου οι υπήκοοι θέλουν τακτικά να τον κάνουν να σκεφτεί την «ευημερούσα Ρωσία», γράφει η Bild.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα