Οι Κούρδοι απορρίπτουν κατηγορηματικά την ανάμειξή τους στις πυρκαγιές της Τουρκίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η ανικανότητα να σβήσει τις φωτιές, κάνει τον Ερντογάν να στρέφει τα βέλη του εναντίον των Κούρδων

Η Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK) αντέδρασε στο γεγονός ότι για τις δασικές πυρκαγιές στις παράκτιες περιοχές της ΝΑ Τουρκίας και τη Μεσόγειο ορισμένα κέντρα κατηγόρησαν τους Κούρδους και το ΡΚΚ, και έκανε μια ανακοίνωση λέγοντας: “Αυτές οι ειδήσεις είναι εντελώς ψευδείς και κατασκευασμένες από τη Διεύθυνση Ειδικού Πολέμου”.

Η συμπροεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (Koma Civakên Kurdistan – KCK) έκανε γραπτή δήλωση σχετικά με τις δασικές πυρκαγιές στην Τουρκία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρακτορείου Ειδήσεων Fırat (ANF), το KCK αντέδρασε στο γεγονός ότι οι Κούρδοι και το PKK θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για τις πυρκαγιές. Τονίζοντας ως «κατάσταση καταστροφής» τις δασικές πυρκαγιές, η δήλωση αναφέρει: «Ευχόμαστε σε όλους τους λαούς της Τουρκίας να περαστικά, μοιραζόμαστε τον πόνο και τη λύπη τους και ευχόμαστε να σβήσουν οι πυρκαγιές το συντομότερο δυνατό».

Προβοκατόρικες δηλώσεις

Υπογραμμίζοντας ότι οι δηλώσεις αξιωματούχων και δημοσιογράφων ότι οι πυρκαγιές ξεκίνησαν από τους Κούρδους είναι προκλητικές, η ανακοίνωση αναφέρει: «Λέγοντας σε κοινότητες δηλητηριασμένες από σοβινισμό ότι τα μέλη του PKK έβαλαν τις φωτιές, τις στρέφουν να επιτίθενται εναντίον των Κούρδων. Τόσο που σε ορισμένα μέρη κυνηγήθηκαν Κούρδοι για να τους  λιντσάρουν και να τους σκοτώσουν. Η διάδοση της είδησης ότι οι Κούρδοι και το ΡΚΚ έχουν ξεκινήσει αυτές τις φωτιές είναι δουλειά των δυνάμεων του ειδικού πολέμου που διεξάγουν πόλεμο εναντίον των Κούρδων και των δυνάμεων της δημοκρατίας. Με την καθοδήγησή τους δημοσιεύονται τέτοιες “ειδήσεις” και ενθαρρύνονται οι επιθέσεις εναντίον των Κούρδων στην Τουρκία. Τα πρόσφατα λιντσαρίσματα, οι επιθέσεις και οι σφαγές εναντίον των Κούρδων  έχουν τον ίδιο σκοπό. Κάμπτοντας τη βούληση των Κούρδων, θέλουν κάνουν τους Κούρδους να πάψουν να υπερασπίζονται την ταυτότητά τους  και να τους κάνουν να μην μπορούν να πολεμήσουν για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Θέλουν να εκτρέψουν την οργή του λαού και να την στρέψουν προς τους Κούρδους

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η κυβέρνηση AKP-MHP μετά τις φωτίες είναι υπερβολικά εκτεθειμένη και η κοινωνική υποστήριξη ελαχιστοποιήθηκε και ότι η κυβέρνηση AKP-MHP και τα όργανα του ειδικού πολέμου προσπάθησαν να κατηγορήσουν για τις πυρκαγιές τους Κούρδους και αυτό το έκαναν  για να εκτρέψουν την οργή του λαού. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Αυτή η κυβέρνηση, που αγόρασε δεκάδες αεροπλάνα και ελικόπτερα για τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση, που έφτιαξε ένα παλάτι 1001 δωματίων, που έχει εκατοντάδες πολεμικά αεροσκάφη, αλλά δεν μπόρεσε να βρει χρήματα για πυροσβεστικά αεροπλάνα, όπως πάντα, για να κρατηθεί όρθια, καταφεύγει στο διχασμό και την πόλωση της κοινωνίας, τον αντικουρδισμό και στον πόλεμο. Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τις ευθύνες που έχει για τις καταστροφές που έγιναν, παραποιώντας την αλήθεια. Παρόλο που όλες οι επιθέσεις που γίνονται κατά των Κούρδων οφείλονται σε ρατσιστικές φασιστικές πολιτικές, λένε ότι πρόκειται για κοινωνικές διαμάχες και έτσι εξομαλύνουν και νομιμοποιούν αυτές τις επιθέσεις. Αν και μετά την πρώτη επίθεση που έγινε το Μάιο, στους επτά Κούρδους που σφαγιάστηκαν πρόσφατα στο Ικόνιο, οι επιτιθέμενοι έλεγαν ότι “είμαστε εθνικιστές, θα σας σκοτώσουμε”, δεν συνελήφθησαν, δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα, με αποτέλεσμα την πρόσφατη επίθεση και τη σφαγή επτά ανθρώπων».

Τερατώδες ψέμα

Στην ανακοίνωση αναφέρονται επίσης τα εξής: “Η είδηση ​​που λέει ότι οι πυρκαγιές ξεκίνησαν από Κούρδους και από μέλη του ΡΚΚ είναι εντελώς ψευδής και κατασκεύασμα της διεύθυνσης ειδικού πολέμου. Με αυτό το ψέμα, η φασιστική κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τις εγκληματικές αντιοικολογικές πρακτικές που ακολούθησε προς αυτήν την κατεύθυνση. Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση AKP-MHP, κατασκευάζοντας τέτοιες ψευδείς ειδήσεις, θέλει να εμποδίσει τους λαούς της Τουρκίας και τον κουρδικό λαό να συναντηθούν στον αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία. Η κυβέρνηση AKP-MHP βλέπει το δικό της τέλος στη συνάντηση του κουρδικού λαού και των λαών της Τουρκίας. Για το λόγο αυτό, θέλουν να δοκιμάσουν και στους Κούρδους σήμερα τις ίδιες πρακτικές που προκάλεσαν τα γεγονότα της 6-7ης Σεπτεμβρίου του 1955, τα οποία οδήγησαν στην εκδίωξη μη μουσουλμάνων από την Τουρκία με δήμευση της περιουσίας τους».

Θα αγωνιστούμε μαζί, ώμο με ώμο

Τονίζοντας ότι είναι ένα σοβαρό έγκλημα να βάλουμε τους λαούς της Τουρκίας να στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο λαός μας και το Απελευθερωτικό μας Κίνημα βλέπουν τα εδάφη στα οποία κατοικεί ο λαός μας ως κοινή πατρίδα και επιθυμούμε μια αδελφική, ελεύθερη και δημοκρατική ζωή σε αυτήν την κοινή πατρίδα. Καλούμε όλους τους λαούς της Τουρκίας, τις δημοκρατικές δυνάμεις, να πολεμήσουν μαζί με τον κουρδικό λαό ενάντια σε αυτές τις φασιστικές δυνάμεις που βλέπουν τους Κούρδους ως εχθρούς τους και τους στοχοποιούν, και να απαλλαγούν από την κυβέρνηση AKP-MHP, δημιουργώντας μια Δημοκρατική Τουρκία και ένα Ελεύθερο Κουρδιστάν.”

KCK flag - Kurdistan Communities Union | Kck, Kurdistan, Flag

Πηγή: nupel.info
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα