Οι ΗΠΑ τερματίζουν τα εμπορικά προνόμια της Τουρκίας: Δασμοί σε όλα τα τουρκικά προϊόντα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Η ρήξη ΗΠΑ-Τουρκίας δείχνει πλέον να είναι αναπόφευκτη καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να τερματίσει την προνομιακή μεταχείριση της Τουρκίας και την εφαρμογή μιας πολιτικής που επέτρεπε ορισμένα τουρκικά προϊόντα να εισάγονται στη χώρα αδασμολόγητα, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή τη 17η Μαΐου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με αναλυτές, η συγκεκριμένη απόφαση είναι προάγγελος σημαντικών μέτρων τόσο στο οικονομικό, όσο και σε άλλα επίπεδα, της Ουάσιγκτον κατά της Άγκυρας, λόγω της άρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποσυρθεί από τη συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400.

Τα αδασμολόγητα προϊόντα της Τουρκίας είναι ένα ακόμα παράδειγμα που καταδεικνύει το πόσο οι ΗΠΑ επένδυαν στην Άγκυρα.καθώς κάποιος εύλογα θα αναρωτηθεί γιατί οι Τούρκοι είχαν τέτοια προνόμια.

Στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει γίνει κατανοητό ότι αυτή η συμπεριφορά των Αμερικανών θα παρέμενε αναλλοίωτη εάν στην εξουσία βρίσκονταν οι Κεμαλικοί και όχι ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

pronews.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα