Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον στρατεύματα στον Κόλπο -Μετά την επίθεση στη Σ. Αραβία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

ΚΟΣΜΟΣ21|09|2019 | 08:41


Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Μαρκ Εσπερ/ Φωτογραφία: AP/ Christophe Ena
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Μαρκ Εσπερ, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον στρατεύματα στην περιοχή του Κόλπου, στον απόηχο των επιθέσεων στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco, στη Σαουδική Αραβία.

Η Ουάσινγκτον πήρε την απόφαση για ενίσχυση των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή έπειτα από αίτημα της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προκειμένου να ενισχυθεί η αεράμυνα, μετά τις επιθέσεις. Η επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco αντιπροσωπεύει μια δραματική κλιμάκωση της ιρανικής επιθετικότητας, τόνισε ο Εσπερ.

«Για να αποτραπεί η περαιτέρω κλιμάκωση, η Σαουδική Αραβία ζήτησε διεθνή βοήθεια για την προστασία των κρίσιμης σημασίας υποδομών του Βασιλείου και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζήτησαν επίσης βοήθεια. Ως απάντηση στα αιτήματα των Βασιλειών, ο πρόεδρος ενέκρινε την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων, που θα είναι αμυντικού χαρακτήρα και θα επικεντρωθούν κυρίως στην αεροπορία και στην πυραυλική άμυνα», δήλωσε ακόμη ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ο αριθμός των στρατευμάτων και ο τύπος του εξοπλισμού που θα στείλουν οι ΗΠΑ στον Κόλπο. Θα πρόκειται για περιορισμένο αριθμό- όχι χιλιάδες- διευκρίνισε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/oi-ipa-stelnoyn-epipleon-strateymata-ston-kolpo-meta-tin-epithesi-sti-s-arabia

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα