Οι ΗΠΑ θέτουν σε εφαρμογή το «βρώμικο» σχέδιό τους στη Συρία- τούρκικο δημοσίευμα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Οι ΗΠΑ, οι οποίες εξοπλίζουν το PKK-YPG με χιλιάδες βαριά φορτηγά και τεθωρακισμένα οχήματα στη Συρία, εφαρμόζουν το νέο σχέδιό τους. Η κυβέρνηση Μπάιντεν κάθεται στο τραπέζι με ομάδες  της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων των YPG και ISIS. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μοντέλο αυτόνομης διοίκησης στη Συρία», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Συνεχίζει:

Η κυβέρνηση του Μπάιντεν, που διόρισε τον υποστηρικτή της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG, Μπρετ ΜακΓκάρκ  στην έδρα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και έφερε τον Λόιντ Όστιν ως επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας, οπλίζει το YPG, με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), όπου η τρομοκρατική οργάνωση PKK /YPG και άλλες ομάδες αντιπολίτευσης ενώθηκαν.

Ο  Γκουνγκόρ Γιαβουζασλάν, πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων των Τουρκόφωνων Χωρών, δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν αποχώρησε από την περιοχή και είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Sözcü:

«Εκπρόσωποι του Κουρδικού Εθνικού Συμβουλίου (ENKS) και της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG στη βορειοανατολική Συρία ενώθηκαν. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Ντέιβιντ Μπράουνσταϊν και η ομάδα του προέτρεψαν τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις. Μια αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ταξίδεψε στη βορειοανατολική Συρία για να προωθήσει την πολιτική ενσωμάτωση της τρομοκρατικής οργάνωσης YGP / SDG / PKK και του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου των Κούρδων (ENSK), που είναι προσκείμενο στο Μπαρζανί, για να δείξει την επιρροή και την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών».

Σύμφωνα με τον Γιαβουζασλάν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιδιώκουν:

■ Ενοποίηση των διάσπαρτων κουρδικών δομών στη Συρία με το όνομα SDF.

■  Διασφάλιση του ελέγχου των φυσικών και γεωργικών προϊόντων πετρελαίου και των υδάτινων πόρων στα ανατολικά του Ευφράτη.

■  Εξασφάλιση πολιτικής, στρατιωτικής, οικονομικής και διοικητικής ολοκλήρωσης με την επωνυμία SDG και μετάβαση στην «Περιφερειακή διαχείριση».

■  Ορισμό της περιφερειακής διοίκησης για τη Συρία και νομιμοποίηση της επιβολής της στην κυβέρνηση της Δαμασκού

■  Συγκέντρωση όλων των ένοπλων στοιχείων στα ανατολικά του Ευφράτη υπό τον έλεγχο ΗΠΑ-Γαλλίας.

■  Οι 6-7 χιλιάδες πεσμεργκά της ENKS, που προστατεύονται από την ιρακινή περιφερειακή κουρδική διοίκηση στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, αποστέλλονται από το Ιράκ στα βόρεια της Συρίας.

■ Συμμετοχή του Daesh υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ-YPG με το όνομα «Arab Force».

■ Μόνιμο διάδρομο YPG-PKK στα βόρεια της Συρίας και στον άξονα Σιντζάρ του Ιράκ.

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα