Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία αξίας 1,1 δισ. δολ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζει νέο πακέτο όπλων και πυρομαχικών αξίας 1,1 δισεκ. δολαρίων για να βοηθήσει την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία και η χορήγησή του θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι χθες Τρίτη, μετά την ολοκλήρωση των δημοψηφισμάτων που η Ουάσινγκτον αποκαλεί «απάτη» για την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Το νέο πακέτο όπλων και πυρομαχικών θα αντλήσει κεφάλαια από τη λεγόμενη πρωτοβουλία για την παροχή βοήθειας για την ασφάλεια της Ουκρανίας που έχει εγκρίνει το Κογκρέσο και επιτρέπει στην κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να κάνει προμήθειες από τη βιομηχανία όπλων απευθείας, όχι να στέλνει υλικό από τα αποθέματα των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, εξήγησαν.

Στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS, πυρομαχικά για αυτά, διάφορα είδη αντιμετώπισης UAVs, ραντάρ, ανταλλακτικά, καθώς και εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη, ανέφερε μια από τις κυβερνητικές πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Ουάσινγκτον παράλληλα ετοιμάζει νέα δέσμη κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αν η Μόσχα προσαρτήσει τις ουκρανικές περιφέρειες όπου διεξήχθησαν δημοψηφίσματα. Ο πρόεδρος Μπάιντεν καταδίκασε τις λαϊκές διαβουλεύσεις αυτές, επιμένοντας πως οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ τα αποτελέσματά τους.

Οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει πάνω από 15 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα