Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν βαριές ενισχύσεις στη βόρεια Συρία από το Ιράκ: SOHR

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι ενισχύσεις συμπίπτουν με τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να αποτρέψει την Τουρκία από το να εξαπολύσει χερσαία επίθεση κατά των SDF, αντιπροσωπεύοντας πιθανή αποτροπή των ΗΠΑ κατά της Άγκυρας
– 27 Νοεμβρίου 2022
/media.thecradle.co
(Φωτογραφία: Military Times)

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε στις 26 Νοεμβρίου ότι μεγάλες ενισχύσεις αμερικανικών στρατιωτικών στρατευμάτων και εξοπλισμού έφτασαν στη βόρεια και ανατολική Συρία, προερχόμενοι από την περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν (IKR) μέσω της παράνομης συνοριακής διέλευσης Al-Waleed.
«Αυτές οι ενισχύσεις αποτελούνται από περίπου 100 φορτηγά, τα οποία διέσχισαν την πόλη Qamishli και κατευθύνθηκαν προς τις αμερικανικές βάσεις στο Tal Baidar και στο Qasrak, νότια της Hasakah», ανέφερε η SOHR.

Σύμφωνα με το SOHR, αυτή είναι η έκτη αμερικανική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή που εισέρχεται στη βόρεια και ανατολική Συρία αυτόν τον μήνα, «συμπίπτει με την τουρκική επίγεια και εναέρια κλιμάκωση σε αυτές τις περιοχές».

Πρόσθεσε ότι την προηγούμενη ημέρα, στις 25 Νοεμβρίου, παρατηρήθηκαν επίσης ενισχύσεις να εισέρχονται σε περιοχές υπό τον έλεγχο της πολιτοφυλακής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, υπό την επίβλεψη στρατευμάτων του συνασπισμού.

Οι ενισχύσεις ήρθαν μέσω της διάβασης Al-Waleed, είπε η SOHR, και περιλάμβαναν 30 φορτηγά φορτωμένα με υλικοτεχνικές προμήθειες και τανκς.

Ο μεγάλος αριθμός στρατευμάτων και εξοπλισμού που εισέρχονται στη χώρα έρχεται ως μέρος της συνήθους εναλλαγής δυνάμεων του αμερικανικού στρατού μεταξύ των βάσεων του στο Ιράκ και τη Συρία. Ωστόσο, συμπίπτει επίσης με την επιχείρηση εκδίκησης της Άγκυρας στη βόρεια Συρία κατά των SDF και των συμμαχικών πολιτοφυλακών τους, τις οποίες η Τουρκία έχει κατηγορήσει για τη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Οκτωβρίου.

Οι ενισχύσεις θα μπορούσαν να είναι η προσπάθεια της Ουάσιγκτον να αποτρέψει την Τουρκία, καθώς οι προσπάθειες των ΗΠΑ να μεσολαβήσουν μεταξύ της Άγκυρας και των SDF πραγματοποιούνται επί του παρόντος με στόχο την αποτροπή της χερσαίας επίθεσης που υπόσχονται Τούρκοι αξιωματούχοι.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τουρκική κλιμάκωση, οι SDF ανέστειλαν τις επιχειρήσεις κατά του ISIS με τον αμερικανικό συνασπισμό και τόνισαν στην Ουάσιγκτον ότι έχει «ηθικό καθήκον» να προστατεύσει τους Κούρδους συμμάχους της.

Οι SDF έχουν κατηγορήσει προηγουμένως τις ΗΠΑ ότι κάνουν τα στραβά μάτια στην τουρκική επιθετικότητα. Οι ενισχύσεις θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να καθησυχάσει τους συμμάχους της ότι έχουν την προστασία της.

thecradle.co

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα