Οι επικίνδυνες αντικειμενικές αδυναμίες.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ανεξαρτήτως της πολιτικής που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία, η Ελλάδα θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους να σταθεί, μόνη, στα πόδια της.
Καλές οι συνεργασίες και οι συμμαχίες αλλά πάνω από όλα είναι οι εξοπλισμοί και η εκδήλωση έμπρακτης αποφασιστικότητας να χρησιμοποιηθούν. Όταν έχεις να κάνεις με μια χώρα σαν την Τουρκία και με ένα πολιτικό σύστημα σαν και αυτό του οποίου ηγείται ο Ερντογάν δεν έχεις άλλη επιλογή.
Υπάρχει, όμως, μια αντικειμενική αδυναμία η οποία πρέπει να τεθεί στο τραπέζι, να συζητηθεί και να δοθεί απάντηση: μέχρι ποίου σημείου η Ελλάδα μπορεί να παρακολουθήσει την κούρσα εξοπλισμών της Τουρκίας;
Ενώ οι εξοπλισμοί είναι αναγκαίοι οι πόροι είναι περιορισμένοι.
Η Τουρκία, με τη βοήθεια της Βρετανίας κατασκευάζει δικό της μαχητικό αεροπλάνο. Κατασκευάζει, επίσης, δική της φρεγάτα και στέλνει δορυφόρους στο διάστημα. Τηλεπικοινωνιακούς αλλά όχι, μόνο. Έχει στείλει και κατασκοπευτικούς. Έχουν κάνει φύλο και φτερό στη φωτογράφηση τη χώρα και τις αμυντικές της εγκαταστάσεις.
Η Ελλάδα που πρωταγωνίστησε με τον Hellas Sat, τον πούλησε με τον ΟΤΕ στους Γερμανούς και οι Γερμανοί στους Άραβες. (Αυτού του επιπέδου είναι το πολιτικό προσωπικό της χώρας).
Γυμνοί στα αγκάθια σε όλα. God bless Greee όπως θα έλεγε ο Μπάιντεν. Αλλά και όπως λένε οι αρχαίοι Έλληνες “συν Αθηνά και χείρα κίνει”.
Kiriakos Kiriakopoulos, Theologos-Persa Stefanidi και 5 ακόμη
Μου αρέσει!

Σχόλιο
Κοινοποίηση
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα