Οι Γερμανοί πούλησαν παράνομα στην Τουρκία λογισμικό  παρακολουθήσεων! Τι σχέση έχει με τις υποκλοπές στην Ελλάδα;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Άλλη μία σκανδαλώδης και βρώμικη υπόθεση συνεργασία Γερμανών και τουρκικού κράτους εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φυσικά των γειτονικών χωρών.

Εταιρεία λογισμικού υποκλοπής (spyware) που φέρεται να πουλούσε λογισμικό υποκλοπής στο Τουρκικό κράτος δέχθηκε έφοδο από τη Γερμανική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η αστυνομία στο Μόναχο εισέβαλε στα γραφείο της εταιρείας FinFisher αφού υποψιάστηκε ότι η εταιρεία παραβίασε τις άδειες εξαγωγής για να πουλήσει το λογισμικό της σε χώρες συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Προκαλεί μεγάλη εντύπωση πάντως η συγκυρία της έρευνας με την πρόσφατη υπόθεση των μαζικών υποκλοπών που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα

Μαζική υποκλοπή εκατομμυρίων τηλεφωνικών κλήσεων μέσω του ΟΤΕ
Το Γραφείο Τελωνειακών Ερευνών της Γερμανίας (ZKA) έψαξε 15 ακίνητα την περασμένη εβδομάδα, τόσο στη Γερμανία όσο και σε άλλες χώρες. Οι εισαγγελείς είπαν στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι ερευνώνται διευθυντές και υπάλληλοι της FinFisher και άλλων εταιρειών. Προκύπτει λοιπόν η ύπαρξη ενός δικτύου ανθρώπων και εταιρειών με έδρα τη Γερμανία αλλά και πολλά παρακλάδια, η οποία έκανε την βρώμικη δουλειά υπέρ της Τουρκίας.

Η έρευνα ακολουθεί καταγγελίες που υποβλήθηκαν από τις ΜΚΟ Reporters Without Borders, Netzpolitik.org, από την Εταιρεία Πολιτικών Δικαιωμάτων (Gesellschafft für Freiheitsrechte, GFF) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συνταγματικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι ΜΚΟ πιστεύουν ότι ένα προϊόν spyware που χρησιμοποιήθηκε το 2017 για να στοχεύσει αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στην Τουρκία ήταν το FinSpy της εταιρίας FinFisher.

Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας δεν έχει εκδώσει νέες άδειες για λογισμικό υποκλοπής spyware από το 2015, ενώ το εν λόγω λογισμικό γράφτηκε το 2016, πράγμα που σημαίνει ότι εάν χρησιμοποιήθηκε, θα πρέπει να έχει εξαχθεί κατά παράβαση των κρατικών περιορισμών αδειών.

Το 2011, ακτιβιστές αποκάλυψαν ότι το λογισμικό FinSpy της FinFisher είχε χρησιμοποιηθεί από πολλά καθεστώτα στη Μέση Ανατολή για την παρακολούθηση διαδηλωτών κατά την Αραβική Άνοιξη. «Αραβική Άνοιξη» που όπως αποδείχτηκε ήταν πλήρως υποκινούμενη από την Τουρκία!

Πολιτικοί της αντιπολίτευσης στη Γερμανία, όπως ο αναπληρωτής αρχηγός του Πράσινου Κόμματος, Κονσταντίν φον Νότς, κάλεσαν τη γερμανική κυβέρνηση να τερματίσει τη συνεργασία της με την FinFisher.

«Το γερμανικό και ευρωπαϊκό λογισμικό παρακολούθησης και λογοκρισίας συμβάλλει σε μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως», δήλωσε ο Νότς.

ahval.me 14/10/2020

Πηγή: Τουρκικά Νέα

https://europost.gr/oi-germanoi-poylisan-paranoma-stin-toyrkia-logismiko-parakoloythiseon-ti-schesi/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα