Οι γαλλικές δυνάμεις σκότωσαν ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα – Η ανακοίνωση της Γαλλίδας ΥΠΑΜ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τον Μπα Μούσα, στρατιωτικό αρχηγό της πτέρυγας της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική, σκότωσαν οι γαλλικές δυνάμεις στη διάρκεια μιας επιχείρησης στο βορειοανατολικό Μάλι, ανακοίνωσε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

Ο πρώην συνταγματάρχης του στρατού του Μάλι, γνωστός και ως Μπαμούσα Ντιάρα, ήταν το δεξί χέρι του Ιγιάντ αχ Γάλι, του αρχηγού της πιο γνωστής τζιχαντιστικής οργάνωσης, της «Jama’at Nusrat al-Islam wal-Muslimin (JNIM)», η οποία έχει κάνει επιθέσεις εναντίον στρατιωτών και πολιτών στο Μάλι και στη γειτονική Μπουρκίνα Φάσο.

«Μια ιστορική φυσιογνωμία του τζιχαντιστικού κινήματος στο Σαχέλ, ο Μπα Μούσα, θεωρείται υπεύθυνος για πολλές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του Μαλί και των διεθνών δυνάμεων», ανέφερε η Παρλί σε ανακοίνωσή της.

Ο Μούσα, ο οποίος βρισκόταν στον κατάλογο της τρομοκρατίας των ΗΠΑ, σκοτώθηκε την Τρίτη σε μια επιχείρηση που περιλάμβανε χερσαίες δυνάμεις και ελικόπτερα και πραγματοποιήθηκε έπειτα από μια σειρά επιχειρήσεων, τις τελευταίες εβδομάδες, κατά τις οποίες οι γαλλικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν δεκάδες ισλαμιστές ενόπλους. «Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», είπε η Παρλί.

Η Γαλλία έχει αναπτύξει περισσότερους από 5.100 στρατιώτες της στην περιοχή και ένα μεγάλο τμήμα τους βρίσκεται στο Μάλι επιχειρώντας κατά των αυξανόμενων ένοπλων επιθέσεων.

https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/904932_oi-gallikes-dynameis-skotosan-igetiko-stelehos-tis-al-kainta-i

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα