Οι Βούλγαροι στο Καϊμακτσαλάν τίμησαν τους νεκρούς του 1916

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Επιμνημόσυνος δέηση στην κορυφή του Καϊμακτσαλάν πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Συνολικά πάνω από 3.120 Βούλγαροι αξιωματικοί και στρατιώτες και πάνω από 5.500 Σέρβοι πέθαναν στη λαμπρή κορυφή κατά τη διάρκεια των μαχών του 1916.

Με αφορμή την 105η επέτειο του έπους Καϊμακτσαλάν, ξεκίνησε η πανηγυρική τελετή λίγο πριν το μεσημέρι στη κορυφή του βουνού.

Το μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε από τον Ντομπρομίρ Κιρίλοφ Κοστόφ, έναν σταυροφόρο ιερέα-οικονομολόγο, ο οποίος ανέβηκε στην κορυφή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της 44ης Εθνοσυνέλευσης Τσβέτα Καραγιάντσεβα, ο πρώην Αρχηγός Άμυνας και Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της 44ης Εθνοσυνέλευσης στρ. Κωνσταντίν Ποπόφ και ο Διοικητής της Κοινής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, Ταγματάρχης  Γιαβόρ Ματέεφ.

Η πρόεδρος του 44ου Κοινοβουλίου, Τσβέτα Καραγιάντσεβα, είπε ότι στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου 1916, πάνω από 6.000 Βούλγαροι αξιωματικοί και στρατιώτες ανέβηκαν στο Καϊμάκ-Τσαλάν και στις αρχές Οκτωβρίου, λιγότεροι από 800 κατέβηκαν.

«Ένα βαθύ αφιέρωμα στη μνήμη και την ιερή ιστορία της Βουλγαρίας», τόνισε ο Ματέεφ.

Το 2016, με καθυστέρηση ακριβώς ενός αιώνα, ο βουλγαρικός στρατός απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη των πεσόντων στο όρος Καϊμακτσαλάν, οι οποίοι παρέμειναν για πάντα στην ψηλότερη κορυφή των βουνών Νίντζε στα σύνορα της σημερινής Βόρειας Μακεδονίας και Ελλάδας.

Παρουσία του τότε Αρχηγού Άμυνας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Ποπόφ και ανώτερων Βουλγάρων και Ελλήνων στρατιωτικών διοικητών, απονεμήθηκαν πλήρεις στρατιωτικές τιμές στα θύματα του Καϊμακτσαλάν και κατατέθηκαν στεφάνια και λουλούδια εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας Νικολάι Νέντσεφ και του βουλγαρικού Κοινοβουλίου, σημειώνει το βουλγαρικό Fokus.

ttps://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα