Οι Αμερικανοί δημιουργούν νέα βάση στην ανατολική Συρία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι αμερικανικές δυνάμεις , οι οποίες δίνουν προτεραιότητα στον έλεγχο των πετρελαιοπηγών στη Συρία,  έχουν αρχίσει να δημιουργούν  νέες βάσεις και στρατιωτικές μονάδες σε 2 περιοχές της επαρχίας Χασάκα στα  βορειοανατολικά της χώρας, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου στη Συρία είναι το σημείο της σύγκρουσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες του εμφυλίου πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τις αξιόπιστες πηγές, οι Αμερικανοί στρατιώτες ξεκίνησαν τη δημιουργία βάσης στην πόλη Τελ Μπεράκ  στο δρόμο προς την περιοχή Ρουμεϊλάν, 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χασάκα, ταυτόχρονα με τις πρόσφατες προσπάθειες των  Ρώσων να φτάσουν στις πετρελαιοπηγές.

Για το σκοπό αυτό, ο αμερικανικός στρατός απέστειλε  οικοδομικό εξοπλισμό και υλικά κατασκευής στο Τελ Μπεράκ περνώντας τα σύνορα από το σημείο Αλ Βελίντ στα συριακά σύνορα του Ιράκ την περασμένη εβδομάδα.

Ο αμερικανικός στρατός τοποθέτησε τις σημαίες του, στον πύργο στη μέση του κέντρου της πόλης, πραγματοποίησε ελέγχους με αεροπορικές πτήσεις ελικοπτέρων στην περιοχή όπου θα δημιουργηθεί η βάση.

Παράλληλα, οι Αμερικανοί  που βρίσκονται στις πλούσιες πετρελαιοπηγές στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας άρχισαν να μετατρέπουν ένα κτήριο που κατέλαβαν οι Κούρδοι του YPG, σε στρατιωτικό κέντρο, στην περιοχή Γκουβαριάν στο κέντρο της πόλης Χασάκα.

Πηγές δήλωσαν ότι οι Αμερικανοί σκοπεύουν να μετατρέψουν το νέο στρατιωτικό κτήριο σε κέντρο εξυπηρέτησης για τα πετρελαϊκά έργα στο Ντέιρ αλ-Ζορ.

Οι Αμερικανοί παραμένουν στα κοιτάσματα πετρελαίου

Με την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης «πηγή ειρήνης» (σημ. τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία), οι Αμερικανοί είχαν δώσει προτεραιότητα  να εγκατασταθούν γύρω από τα πεδία πετρελαίου, ενώ εκκένωσαν τις βάσεις τους στην επιχειρησιακή ζώνη.

Οι αμερικανικές δυνάμεις, οι οποίες συνεχίζουν να υποστηρίζουν τους Κούρδους του  YPG, βρίσκονται σήμερα σε 11 επαρχίες και στρατιωτικές μονάδες στην Χασάκα, Ράκκα και Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας.

Η Ουάσιγκτον στέλνει επίσης ενισχύσεις σε στρατιωτικές βάσεις και σημεία που βρίσκονται σε πετρελαιοπηγές που κατέχουν οι Κούρδοι του YPG.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είχε διασφαλίσει τις πετρελαιοπηγές στα ανατολικά της χώρας και ότι ορισμένες μονάδες του αμερικανικού στρατού θα παραμείνουν στην περιοχή.

birgun.net

http://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα