Οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται τώρα στο έδαφος της Ουκρανίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ένας αμερικανός στρατιώτης δείχνει σε Ουκρανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους πώς να χρησιμοποιούν το αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα Javelin . (Φωτογραφία στρατού των ΗΠΑ από τη Φωτογράφηση από τον 1st Lt. Kayla Christopher )
01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
RYAN MORGAN americanmilitarynews.com

Στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ βρίσκεται, τώρα, στο έδαφος της Ουκρανίας, παρακολουθεί και επιθεωρεί τα όπλα που έχουν αποστείλει οι ΗΠΑ στις ουκρανικές δυνάμεις, ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματούχος άμυνας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που παρείχε το Πεντάγωνο τη Δευτέρα. Αυτό το προσωπικό των ΗΠΑ είναι από τα πρώτα που το Πεντάγωνο αναγνώρισε ότι εισήλθαν στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε τη μεγάλης κλίμακας εισβολή της στη χώρα τον Φεβρουάριο.

Ο ανώτερος αξιωματούχος άμυνας που μίλησε στο παρασκήνιο κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης του Πενταγώνου, είπε: «Το προσωπικό επανέλαβε πρόσφατα τις επιτόπιες επιθεωρήσεις για να αξιολογήσει τα αποθέματα όπλων στη χώρα όποτε και όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες ασφαλείας». Ο αξιωματούχος είπε ότι «η επιστροφή του αμυντικού μας ακολούθου και του προσωπικού του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας στη χώρα επέτρεψε να συνεχίσουμε αυτή τη κρίσιμη λειτουργία».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν διέταξε τα αμερικανικά στρατεύματα να αποχωρήσουν από την Ουκρανία τον Φεβρουάριο, λίγες μέρες πριν η Ρωσία ξεκινήσει την εισβολή της. Το Associated Press ανέφερε ότι η κυβέρνηση όντως επέστρεψε ορισμένα στρατεύματα για την παροχή ασφάλειας στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο νωρίτερα αυτό το έτος.

Αυτή η επίσημη παραδοχή ότι το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ επιστρέφει στην Ουκρανία έρχεται ως το τελευταίο σημάδι της υποστήριξης των ΗΠΑ στον στρατό της Ουκρανίας. Οι ΗΠΑ έχουν στείλει πολλές αποστολές όπλων στην Ουκρανία και, αναφέρθηκε ότι οι πληροφορίες των ΗΠΑ βοήθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις να στοχεύσουν και να επιτεθούν σε συγκεκριμένους ρωσικούς στόχους υψηλής αξίας, συμπεριλαμβανομένων ευάλωτων πολεμικών πλοίων και στρατηγών.

Ο αξιωματούχος άμυνας είπε ότι «υπήρξαν αρκετές από αυτές τις επιθεωρήσεις», αλλά δεν διευκρίνισε πότε ξεκίνησαν. Τα σχόλια του αξιωματούχου άμυνας έρχονται αφότου το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ένα σχέδιο για να αποτρέψει τα όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ και τη Δύση να καταλήξουν στη μαύρη αγορά ή σε φιλορωσικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για «ανάπτυξη αντίμετρων, προπαγάνδας ή επιχειρήσεων ψευδούς σημαίας (καλυμένων επιχειρήσεων)».

Ο αξιωματούχος άμυνας είπε ότι «η πρεσβεία των ΗΠΑ έχει διαπιστώσει ότι οι Ουκρανοί είναι πολύ διαφανείς και ικανοί να υποστηρίξουν τις επιθεωρήσεις» μέχρι στιγμής.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα