Οι Αλβανοί επιμένουν για «Ανεξάρτητο Κράτος της Ιλιρίδας» με διχοτόμηση των Σκοπίων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Με ανάρτησή της, η Ιλιρίδα συγχαίρει την ημέρα που πριν από 31 χρόνια ιδρύθηκε το «Ανεξάρτητο Κράτος της Ιλιρίδας» που έχει στόχο τον διαχωρισμό του από το κράτος των Σκοπίων.

Σημειώνεται, ότι ορισμένοι από τους ιδρυτές του καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης λόγω αντισυνταγματικών ενεργειών κατά την πρώτη κυβέρνηση του Κίρο Γκλιγκόροφ ως προέδρου και του Μπράνκο Τσερβενκόφσκι ως πρωθυπουργού.

Ωστόσο, όπως γράφουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ο υπουργός  Εσωτερικών, Όλιβερ Σπασόφσκι, δεν προέβη σε κανένα επιχειρησιακό μέτρο, ούτε σχολίασε τα δημόσια συγχαρητήρια για την ημέρα ίδρυσης της «Δημοκρατίας της Ιλιρίδας» [που έλαβε το όνομα από τους Ιλλυριούς] το οποίο είναι έργο αντίθετο με τη συνταγματική ρύθμιση της Βόρειας Μακεδονίας και έχει στόχο το διαμελισμό της χώρας.

Ο Σπασόφσκι, ο οποίος ελπίζει σε στήριξη από τα αλβανικά πολιτικά κόμματα και ψήφους από τους Αλβανούς στην κούρσα για την προεδρία της Βόρειας Μακεδονίας, έχει ενημερωθεί από το πρωί για τις δραστηριότητες της ομάδας που αυτοπαρουσιάζεται ως Ιlirida, αλλά ούτε ο Τομέας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Εσωτερικών και η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας δεν προβαίνουν σε ενέργειες για να εμποδίσουν την ομάδα που μάχεται για τη διχοτόμηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η ομάδα, η «Ilirida» είναι το «αλβανικό τμήμα της Βόρειας Μακεδονίας» και δημιουργήθηκε στις 6 Απριλίου 1992.

https://twitter.com/i/status/1511479792704577544

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν η Ελλάδα είχε επιμείνει στην απόφαση των πολιτικών αρχηγών τού 1992, “ούτε Μακεδονία, ούτε παράγωγό του”, σήμερα το μόρφωμα θα είχε διαλυθεί. Και θα είχε διαλυθεί, επειδή οι Αλβανοί (~ 30% τού πληθυσμού) δεν ενδιαφέρονται για τον “μακεδονισμό”, ποτέ δεν ισχυρίστηκαν ότι είναι κάτι άλλο εκτός από Αλβανοί, ούτε ότι μιλούν κάτι άλλο εκτός από αλβανικά. Το μόνο που ήθελαν είναι να μπουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αν λοιπόν το όνομα στεκόταν εμπόδιο, λόγω τής αδιαλλαξίας τού Γκρουέφσκι, θα είχαν σίγουρα αποσχισθεί, όπως το επεχείρησαν, άλλωστε.

    Εμείς δώσαμε το φιλί τής ζωής στα Σκόπια, για να μάς γυρεύουν τώρα “μακεδονική μειονότητα” εν Ελλάδι και διδασκαλία “μακεδονικής γλώσσας” ακόμη και σε ΑΕΙ.

    Είμαστε άξιοι τής μοίρας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα