Οι αγορές αναλύουν τις αμερικανικές εκλογές: «Αδιάφορος ο Τ.Μπάιντεν – Μην προεξοφλείτε την νίκη του»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με ενδιαφέρον αναμένουν οι αγορές το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ ενώ κάνουν και προβλέψεις προσπαθώντας να κάνουν πιο ομαλή την προσαρμογή τους στα, ενδεχομένως, νέα δεδομένα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Joe Biden, είναι φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές – ανεξάρτητα από το αν κοιτάτε αγορές στοιχημάτων ή δημοσκοπήσεις αλλά υπάρχουν πολλά που δεν λένε και μπορεί να ανατρέψουν τα πάντα.

Ωστόσο, το «σκληρό» χρήμα δεν ενδιαφέρεται για το αν Biden αναδειχθεί νικητής στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών συγκεντρώνει άνω του 80% πιθανότητα να αναρρηθεί στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

Από την άλλη, οι αγορές δείχνουν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ακόμη αβέβαιο, με τον Biden να συγκεντρώνει περίπου 60% όσον αφορά την προτίμηση του εκλογικού σώματος.

Αυτή η απόκλιση δικαιολογείται από τη διαφορετική προσέγγιση των ψηφοφόρων.

Δίνεται το βάρος στις μεγαλύτερες πολιτείες, και όχι στο συνολικό περιθώριο ψήφων.

Στις λεγόμενες «καταστάσεις σημείων ανατροπής», ο Biden έχει προβάδισμα πέντε και όχι εννέα μονάδων.

Το 2016, ενώ οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω κατά μία ή δύο μονάδες σε εθνικό επίπεδο, στις πολιτείες Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν, Πενσιλβάνια και Φλόριντα η απόκλιση ήταν 4 μονάδες.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs αναμένουν ότι ο πρόεδρος Trump, στην κάλπη, θα έχει ισχυρότερη απόδοση – μεγαλύτερη των τριών ποσοστιαίων μονάδων.

Μια πιθανή αιτία είναι η απροθυμία των οπαδών του νυν προέδρου των ΗΠΑ να δηλώσουν ανοιχτά την προτίμησή τους.

Η αμερικανική τράπεζα διεξήγαγε το δικό της πείραμα, θέτοντας σε εφαρμογή ένα δημοσκοπικό πρόγραμμα ζωντανών συνεντεύξεων και αυτοματοποιημένων ή διαδικτυακών δημοσκοπήσεων, εντοπίζοντας «κενό» μιας ή δύο μονάδων – αν και οι αναλυτές προειδοποιούν ότι αυτή η απόκλιση θα μπορούσε να είναι στατιστικός θόρυβος.

Ένα άλλο ζήτημα, λένε οι αναλυτές της Goldman Sachs, είναι το «σφάλμα ψήφου» που βασίζεται σε λανθασμένες υποθέσεις προσέλευσης.

Η μεγάλη διαφορά στο πώς αναμένεται να ψηφίσουν οι ψηφοφόροι των δύο υποψηφίων δημιουργεί πρόσθετη αβεβαιότητα, με τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους να επηρεάζονται περισσότερο από προβλήματα ή νομικές προκλήσεις που σχετίζονται με την επιστολική ψήφο.

Αντίθετα, το νέο κύμα κρουσμάτων COVID-19 θα μπορούσε να περιορίσει τη συμμετοχή των Ρεπουμπλικανών.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η απόκλιση δεν αφορά τη μάχη για τη Γερουσία, όπου οι αγορές παρακολουθούν πιο προσεκτικά τις δημοσκοπήσεις.

https://www.pronews.gr/kosmos/929763_oi-agores-analyoyn-tis-amerikanikes-ekloges-adiaforos-o-tmpainten-min-proexofleite-tin

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα