«Οικτρόν ιδείν και απίστευτον ειπείν»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Στέλιου Παπαθεμελή*
Ο Ξέρξης μετά την ήττα του στη Σαλαμίνα αποχωρεί πανικόβλητος από τον ελλαδικό χώρο. Αλλά αφήνει στη θέση του τον στρατηγό του Μαρδόνιο. Ο Μαρδόνιος επιχειρεί να προσεταιριστεί τους Αθηναίους. Στέλνει τον Ελλησπόντιο Μουροχύδη, άνθρωπο δικό του με ειρηνευτικές προτάσεις στην Βουλή των Πεντακοσίων που έδρευε τότε στη Σαλαμίνα. Ο Μουριχύδης απεπέμφθη κακήν κακώς από την Βουλή. Προηγουμένως μάλιστα είχε αποπεμφθεί και από την αθηναϊκή Εκκλησία του Δήμου και ο Αλέξανδρος ο Μακεδών. [Πρόκειται για τον Αλέξανδρο τον Α΄, Αλέξανδρος ο Μέγας είναι Αλέξανδρος ο Γ΄]. Κατά την μαρτυρία του Ηροδότου και άλλος βουλευτής, ο Λυκίδης, είχε αποτολμήσει να συμβουλέψει τους Αθηναίους να διαπραγματευτούν με τους Πέρσες, αλλά τον θανάτωσαν με λιθοβολισμό (Ηρόδοτος Θ΄, 5). Χίλεος ο Τεγεάτης προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη συμμαχία των Αθηναίων με τους Πέρσες θα αχρήστευε την αποτελεσματικότητα του τείχους που οι Πελοποννήσιοι είχαν κατασκευάσει στον Ισθμό της Κορίνθου, όπερ οδυνηρό για τους Σπαρτιάτες ( Ηρόδοτος Θ΄, 8-9). Οι πρόγονοί μας τιμωρούσαν σκληρά τους εισηγητές του συμβιβασμού= προδοσίας!
Δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία για τον θάνατο του Ασλάν, του μουεζίνη που βεβήλωσε την Αγία Σοφία. Συνέβη την άλλη μέρα μέσα στην Αγία Σοφία! Το σχόλιο από τον Όμηρο: «Ως απόλοιτο και άλλος, ότις τοιαύτα γε ρέζοι»(Οδύσσεια α, 47)[Τα ίδια ας πάθει όποιος κακά παρόμοια πράξει].
Ακούμε το θράσος του Μογγόλου γείτονα που εξευρωπαϊστηκε να μιλά για «γαλάζια Πατρίδα». Απάτριδες Μογγόλοι, από πού και ως πού ψάχνετε εδώ πατρίδα και μάλιστα γαλάζια;
Θέλουν να στριμώξουν την Ελλάδα, όχι βέβαια την Τουρκία. Πρόκειται για διεθνείς οργανισμούς που επισήμως υποτίθεται «προάγουν την δημοκρατία και το κράτος δικαίου»!
Η είδηση είναι ότι «Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περιόδευσε στην Τουρκία, συναντήθηκε με τον Ερντογάν, δέχθηκε να αναγορευτεί επίτιμος διδάκτωρ πανεπιστημίου, αλλά αρνήθηκε να δεχθεί σε ακρόαση τους εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, ούτε καν την σύζυγο του έγκλειστου Κούρδου ηγέτη Ντεμιρτάζ! Και όλα αυτά όταν εκκρεμούν 9.250 υποθέσεις καταγγελιών κατά της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ, η οποία Τουρκία δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του»!
Miserabile visu και incredibile dictu (= Οικτρόν ιδείν και απίστευτον ειπείν)[Βιργιλίου Αινειάς Α΄ 110].
«Στημένη διαδικασία» για τα ελληνοτουρκικά: Ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ φαντασιώνεται και ανακοινώνει συμφωνία για έναρξη διαλόγου Αθηνών- Άγκυρας! Ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Μπορέλ δίδει ρεσιτάλ φιλοτουρκισμού μπροστά σε ανοικτά μικρόφωνα. Η Καγκελάριος Μέρκελ ζητά να στηριχθεί η Ελλάδα «μόνο σε αυτά που έχει δίκιο»! Ιταλία και Μάλτα δίδουν αγώνα δρόμου για να μην επιβληθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής τής ΕΕ».
Αλλά το άκρον άωτον της βρομοδουλειάς είναι η ενέργεια του Συμβουλίου Υπουργών των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης να αναγνωριστούν οι μειονοτικοί σύλλογοι της Θράκης με την επωνυμία «Τουρκικοί»!
Το Πολεμικό μας Ναυτικό έχει με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα υπερασπιστεί τα σύνορα και την αξιοπρέπεια της χώρας. Η Ελλάδα έχει μια και μοναδική διαφορά με την γείτονα, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.
Οι Τούρκοι δουλέμποροι έχουν εργαλειοποιήσει το λαθρομεταναστευτικό. Παράδειγμα, τον Ιανουάριο του 2014 οι Τούρκοι δουλέμποροι εγκατέλειψαν δεκάδες μετανάστες αβοήθητους να ναυαγήσουν στην θάλασσα και όσοι διασώθηκαν (οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έφθασαν τους 14), στράφηκαν κατά του Ελληνικού Κράτους, εγείροντας αίτηματα αποζημιώσεων με το επιχείρημα ότι οι άνδρες του Λιμενικού αρνήθηκαν να τους επιβιβάσουν και διασώσουν σε σκάφος που βρισκόταν στην περιοχή!
Οι ισχυρισμοί τους κατερρίφθησαν πειστικά και δημοσίως. Πάντως, ανεξαρτήτως της ουσίας της υπόθεσης, ο χρόνος εκδόσεως της αποφάσεως είναι πολιτικά ύποπτος. Καθώς πρόκειται να εκδοθεί σε μια περίοδο που οι Τούρκοι κατασυκοφαντούν δια του Υπ.Εξ. Τσαβούσογλου την Ελλάδα μαζί με πρόθυμες ΜΚΟ για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ οι ίδιοι έχουν εργαλειοποιήσει την λαθρομεταναστευτική κρίση».

* Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
                                     E-mail: [email protected]

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα