ΟΗΕ: Ανησυχούμε για τις εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μετά τη συμφωνία με τη Λιβύη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την ανησυχία του εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, δια του αναπληρωτή εκπροσώπου του, για τις εντάσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία που υπέγραψε η τελευταία με τον προσωρινό πρωθυπουργό της Λιβύης.

Τα Ηνωμένα Eθνη ανησυχούν για τις εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υπό το πρίσμα της τελευταίας συμφωνίας με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ (φωτογραφία αρχείου, επάνω), κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προχθές Τρίτη.

«Η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ειδικά μετά τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για τα σύνορα στη Μεσόγειο, ανησυχεί τον Γενικό Γραμματέα» είπε ο Γενικός Γραμματέας ή πιστεύει ότι πρόκειται για τη ρουτίνα της έντασης μεταξύ των δύο χωρών;», ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

«Λοιπόν, ξεκαθαρίσαμε ποιες είναι οι ανησυχίες μας», απάντησε ο Χακ. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλες οι χώρες της ανατολικής Μεσογείου θα είναι σε θέση να εργαστούν παραγωγικά και συνεργατικά μεταξύ τους», πρόσθεσε.

Ειρηνική επίλυση των διαφορών

«Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας τονίζει τη σημασία της αποφυγής ενεργειών που μπορούν ν’ αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και επαναλαμβάνει τη σημασία της ειρηνικής επίλυσης όλων των διαφορών», επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

«Και καλεί τις δύο χώρες να εμπλακούν ξανά σ’ αποτελεσματικό διάλογο ως μέσο μείωσης των εντάσεων» κατέληξε.

Πηγή: libyaupdate.com, Το Βήμα

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δώστε του κανένα ηρεμιστικό, μην και πάθει από την πολλή ανησυχία…

    Εμείς, βράχος όπως πάντα, δηλώσαμε «η Ελλάδα έχει κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή, τα οποία προτίθεται να υπερασπιστεί με όλα τα νόμιμα μέσα, με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας». Έμεινε ο κόσμος άφωνός από την τόση επίδειξη θάρρους, που θυμήθηκε τον Τσώρτσιλ (Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες), η δε Τουρκία έπεσε στα γόνατα ικετεύοντάς μας για έλεος.

    «Και καλεί τις δύο χώρες να εμπλακούν ξανά σ’ αποτελεσματικό διάλογο ως μέσο μείωσης των εντάσεων»

    Τι λες, βρε αδελφέ! Οποία πρωτοτυπία, οποία λυσιτέλεια, πώς δεν το είχαμε σκεφθεί; Με διάλογο, μόνο με διάλογο, και με κάποιες μικροπαραχωρήσεις, θα τα βρούμε, ώστε να κοιμόματε ήσυχοι, που έλεγε και ο Γιωργάκης. Βρε άι σιχτίρ.

  2. Ο Ερντογάν προανήγγειλε γεωτρήσεις Νότια της Κρήτης, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μαζί με τη Λιβύη! Στον κόσμο της η Ελληνική κυβέρνηση! (Χάρτες)

    Τέλος πάντων, ας γίνει επιτέλους κι αυτό να δούμε πού θα μάς βγάλει. Όποιοι μιλούν για “διάλογο” με την Τουρκία είναι απλώς ηλίθιοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα