Ξεσάλωσε η Τουρκία: Μπλοκάρισαν στον αέρα το αεροπλάνο, με το οποίο ο Νίκος Δένδιας γυρνούσε στην Αθήνα από επίσημη επίσκεψη στο Ιράκ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σε μια πράξη παράνομη και ντροπιαστική ενέργεια, με ορατό στόχο να μειώσει και να προσβάλλει την Ελλάδα προέβη πριν από λίγες ώρες η Τουρκία: Οι Αρχές της γειτονικής μας χώρας μπλοκάρισαν την διέλευση του Ελληνικού κυβερνητικού αεροπλάνου, που μετέφερε τον Νίκο Δένδια, πάνω από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και υποχρέωσαν τον πιλότο να κάνει βόλτες εκεί που συναντώνται ο εναέριος χώρος του Ιράκ με τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, μέχρι να δοθεί η σχετική άδεια διέλευσης.

Να σημειωθεί ότι η πτήση ήταν πολιτική, το αεροπλάνο δεν ήταν στρατιωτικό και είχαν υποβληθεί -όπως προβλέπουν οι νόμοι της Διεθνούς αεροπλοΐας- όλα τα απαιτούμενα σχέδια πτήσης στις αρμόδιες Τουρκικές Αρχές.

Επιπλέον, ο κυβερνήτης του Ελληνικού πολιτικού αεροσκάφους, που γράφει στο πλάι της ατράκτου «Ελληνική Δημοκρατία», είχε εξηγήσει αναλυτικά στις Τουρκικές Αρχές ότι το αεροσκάφος δεν είχε τη δυνατότητα να ακολουθήσει άλλη πορεία, γιατί δεν του έφταναν τα καύσιμα, αφού από την αρχή είχε προετοιμαστεί για την ομαλή διέλευση από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Τελικά και μετά από διαπραγματεύσεις που έγιναν στον αέρα, οι Τούρκοι επέτρεψαν στον κ. Δένδια να πετάξει πάνω από τον εναέριο χώρο τους και να επιστρέψει στην Αθήνα, όπως είχε προγραμματιστεί και ανακοινωθεί αρχικά.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ερντογάν, μέσω αυτής της απαράδεκτης και παράνομης συμπεριφοράς είχε ως στόχο να προσβάλει την Ελλάδα και να μειώσει τον Έλληνα ΥΠΕΞ, κάνοντάς του ένα ‘καψόνι’, το οποίο είναι αδιανόητο να προέρχεται από χώρα που θέλει να παριστάνει τη ‘Δημοκρατική’ και να ισχυρίζεται ότι σέβεται και εφαρμόζει τη Διεθνή νομιμότητα.

https://europost.gr/xesalose-toyrkia-mplokarisan-ston-aera-to-aeroplano-to-opoio-o/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα