Ξεκίνησαν να διδάσκονται αλβανικά τα παιδιά στον Ασπρόπυργο! -ΜΚΟ θέλει εξάπλωση της αλβανικής γλώσσας σε όλη την Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μαθήματα αλβανικής γλώσσας ξεκίνησαν παιδιά στον Ασπρόπυργο υπό την αιγίδα της Αλβανικής πρεσβείας η οποία προωθεί την πρωτοβουλία «Μας καλεί η αλβανική γλώσσα», που ανήκει στην οργάνωση «Ομοσπονδία Αλβανών δασκάλων στην Ελλάδα» η οποία σκοπεύει να διδάσκονται τα αλβανικά στα παιδιά σε όλη την Αθήνα και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα. 

Το μάθημα ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 20 μαθητών ηλικίας 7-13. Τα παιδιά πρώτα μίλησαν για την ιστορία της αλβανικής γλώσσας και του αλβανικού αλφαβήτου, πριν ξεκινήσει το μάθημα.

Η δασκάλα Λευτέρι Μετκάι κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του αλβανικού κράτους στην Ελλάδα, την πρέσβειρα Λουέλα Χαϊνταράγκα τον αναπληρωτή πρέσβη Άλεξ Γιάσο Aleks και οι συντονιστές της διασποράς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, Γιονέντα Ντοντάι και Αουρέλα Κοντούρι τους ευχαρίστησε για την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας.

Για τέσσερα χρόνια, κυρία Μετκάι μέσω της ίδιας πρωτοβουλίας διδάσκει Αλβανικά σε μαθητές στο Ρέντη και είπε ότι περιμένουν και εκεί τα παιδιά στην Αθήνα να μάθουν την αλβανική γλώσσα.

«Απαιτείται πολλή δουλειά, επειδή η αφομοίωση στην Ελλάδα είναι πιο σοβαρή», είπε.

«Ας επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία παντού στην Ελλάδα, να μάθουν Αλβανικά, να γνωρίζουν ποιοι είναι οι Αλβανοί», δήλωσε η κ.Μετκάι.

https://www.pronews.gr/kosmos/956758_xekinisan-na-didaskontai-alvanika-ta-paidia-ston-aspropyrgo

spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να μην αφομοιωθούν τα Αλβανάκια στην Ελλάδα. Αυτό ας το διαβάσουν όσοι κατά καιρούς μάς μιλάνε για αφομοίωση/ένταξη λαθρομεταναστών από/στήν ελληνική κοινωνία.

    • Δεν χρειάζεται να καταβάλλουν πολύ προσπάθεια.
      Αυτοί οι οποίοι ισχυρίστηκαν στο παρελθόν ότι μια τέτοια αφομοίωση θα ήταν εφικτή, είτε ψεύδονταν απολύτως συνειδητά, είτε έκριναν εξ ιδίων (οπορτουνισμός της ευημερίας) τα αλλότρια.

  2. Έτσι ακριβώς είναι , έρχονται με πρόθεση επικοισμού και με σχέδιο από το Αλβανικό κράτος.

    • Και από πολύ παλιά έχει επισημανθεί ότι οι Αλβανοί λαθρομετανάστες, πολλοί εκ των οποίων έχουν νομιμοποιηθεί εκ των υστέρων (δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα, όπως ήταν οι δικοί μας π.χ. στην Γερμανία), έχουν οδηγίες από το αλβανικό κράτος να εγκαθίστανται, ει δυνατόν, μαζεμένοι σε ορισμένες περιοχές (κατά προτίμηση Θεσπρωτία), ώστε να μπορέσουν αργότερα να διεκδικήσουν δημιουργία μειονοτήτων αμιγώς αλβανικών, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την χώρα
      μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα