Ξέσπασε ο Aναστασιάδης για την κριτική της αντιπολίτευσης: «Επιτέλους ας σοβαρευτούμε σ’ αυτόν τον τόπο»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

kypros_anastasiadis708_0

«Πάντοτε θα υπήρχε αντίδραση ό,τι και να έλεγα» απάντησε σε έντονο ύφος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στις επικρίσεις κομμάτων για τις δηλώσεις του για τη μορφή της διάσκεψης για την Κύπρο, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη.

«Επιτέλους ας σοβαρευτούμε σ’ αυτόν τον τόπο, κι’ αυτό το λέω για ύστατη φορά», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Προσερχόμενος στην Αρχιεπισκοπή για ενημέρωση της Ιεράς Συνόδου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι αυτό που είπε είναι πως τα μέρη θα είναι πέντε και ότι το κυπριακό κράτος θα αντιπροσωπεύεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως και η ελληνοκυπριακή κοινότητα.

Συνεπώς, πρόσθεσε, έχουμε την Κυπριακή Δημοκρατία που είναι το συμβαλλόμενο μέρος, τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις και τις δύο κοινότητες, τις οποίες αφορούν οι εγγυήσεις. Νωρίτερα τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι, Αλληλεγγύη και ΕΛΑΜ εξέδωσαν ανακοινώσεις στις οποίες ανέφεραν ότι o Πρόεδρος Αναστασιάδης «επί τέλους ομολόγησε» πως η διάσκεψη θα είναι πενταμερής.

Στο μεταξύ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι η διάσκεψη στη Γενεύη θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία των τριών εγγυητριών δυνάμεων και των δύο κοινοτήτων. Είπε ακόμη ότι η διάσκεψη στις 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί, ανεξάρτητα από το εάν θα έχει υπάρξει πρόοδος στα υπόλοιπα ζητήματα.

Για το θέμα της συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι αυτό που λέγεται, είναι πως ο κ. Αναστασιάδης θα εκπροσωπεί και την ελληνοκυπριακή πλευρά και την Κυπριακή Δημοκρατία. «Αυτό είναι μια δήλωση και δεν μπορούμε να κλείσουμε το στόμα κανενός» ανέφερε.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο ηγετών η οποία ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο, αλλά θα γίνει την Κυριακή το βράδυ στη Γενεύη, παρουσία του Έσπεν Μπαρθ Άϊντε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SOOC

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα