Συμμετοχή ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στο Συνέδριο για την Επέτειο 100 χρόνων από την ίδρυση της AHEPA

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συμμετείχε την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, ως Κεντρικός Ομιλητής στο Συνέδριο της ΑΗΕΡΑ (American Hellenic Educational Progressive Association) στο Ορλάντο της Φλόριντα, κατά το οποίο εορτάστηκε η 100η Επέτειος της ιδρύσεως της ιστορικής αυτής Ομογενειακής Οργανώσεως, με μείζονα εθνική προσφορά.

Στο Συνέδριο ομίλησαν, επίσης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο Βουλευτής (US Congressman, Florida 12th Congressional District) κ. Γκας Μπιλιράκης (Gus Bilirakis) και ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA (Supreme President, Order of AHEPA) κ. Τζίμυ Κόκοτας (Jimmy Kokotas).

Κατά την ομιλία του, ο κ. Υπουργός ανέδειξε τη σπουδαιότητα του έργου της Οργάνωσης, διαχρονικά, για την προώθηση των εθνικών θεμάτων, τονίζοντας ότι η Ομογένεια προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην Πατρίδα μας για την αντιμετώπιση απειλών και προκλήσεων και ταυτόχρονα συνιστά το πολυτιμότερο κεφάλαιο και ανεκτίμητο παράγοντα ισχύος και ασφάλειας για το Έθνος μας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιείται, βάσει των κατευθύνσεων του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας και την θωράκιση της χώρας έναντι οιασδήποτε απειλής, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν απειλεί και δεν απειλείται».

Αναφέρθηκε επίσης στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, υπογραμμίζοντας τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδος- ΗΠΑ, ετόνισε ότι ευρίσκονται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, η δε στρατηγική αμυντική σχέση συνεισφέρει ουσιαστικά στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής, αναδεικνύοντας ειδικότερα τον κομβικό ρόλο του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.