Ν. Κορέα: Η πρώην πρόεδρος αρνήθηκε να μπει στο κελί της αν δεν αλλάξουν ταπετσαρία -Της φάνηκε βρώμικο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

Ιδιαίτερη μεταχείριση απαίτησε η καθαιρεθείσα πρόεδρος της Νότιας Κορέας σε κέντρο κράτησης- επιθυμία της που εκπληρώθηκε- κάτι που προκάλεσε νέο σάλο γύρω από το πρόσωπό της στη χώρα.

Η Παρκ Γκουν-χιέ, που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε σκάνδαλο δωροδοκίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση της, δυσανασχέτησε γιατί ήταν βρώμικο το κελί της και αρνήθηκε να μπει σε αυτό, μέχρι να αλλάξουν την ταπετσαρία, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, της επέτρεψαν να διαμείνει για δύο ημέρες στα γραφεία των δεσμοφυλάκων του κέντρου κράτησης της Σεούλ, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες που απαίτησε, στο κελί στο οποίο προοριζόταν για εκείνη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρώην πρόεδρος θα κρατούνταν ξεχωριστά από τις υπόλοιπες φυλακισμένες, σε κελί που κανονικά φιλοξενεί έξι άτομα.

Οι επικεφαλής του κέντρου κράτησης προσπάθησαν να αντικρούσουν τις επικρίσεις, απαντώντας ότι ήταν αναπόφευκτη η απόφαση να κρατηθεί ξεχωριστά η Παρκ, για λόγους ασφαλείας. Οσο για την επίμαχη ταπετσαρία, σχολίασαν ότι αυτή δεν είχε αλλαχθεί από το 2013, οπότε ήταν απαραίτητες οι εργασίες στο κελί.

Το σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας προκάλεσε πολιτική αναταραχή στη Νότια Κορέα. Η πρώην πρόεδρος κατηγορείται ότι έκανε «χάρες» σε μεγάλες εταιρείες, με αντάλλαγμα δωρεές σε οργανισμούς που ελέγχει ένας από τους έμπιστούς της. Η Παρκ συνελήφθη επίσημα στις 31 Μαρτίου, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να της απαγγελθούν επίσημες κατηγορίες.

Φωτογραφία: AP/ Ahn Young-joon

www.iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα