Ντροπή! Το Γερμανικό ΥΠ.ΕΞ με επίσημη ανακοίνωσή του δικαιολογεί τον κατάπτυστο χάρτη «Έρευνας και Διάσωσης», που δημοσίευσαν οι Τούρκοι!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών με επίσημη ανακοίνωση δικαιολογεί τον κατάπτυστο χάρτη «Έρευνας και Διάσωσης» που δημοσίευσε ο Τούρκος υπουργός Συγκοινωνιών και δείχνει το μισό Αιγαίο στην δικαιοδοσία της Τουρκίας!

Αντί να στηρίξει την Ελλάδα και το Διεθνές Δίκαιο, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας τον κατάπτυστο χάρτη που δημοσίευσε ο τούρκος υπουργός συγκοινωνιών και παρουσιάζει το μισό Αιγαίο ως «χώρο ευθύνης της Τουρκίας» στην έρευνα και διάσωση, ανακοίνωσε ότι: «Η Διεθνής Σύμβαση του 1979 για τις υπηρεσίες θαλάσσιας Έρευνας και Διάσωσης (Σύμβαση SAR) προβλέπει ότι οι περιοχές ευθύνης για τις εθνικές υπηρεσίες διάσωσης στη θάλασσα θα πρέπει να καθοριστούν από τα ενδιαφερόμενα συμβαλλόμενα κράτη μέσω συμφωνίας μεταξύ τους!».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση ακριβώς στο ίδιο ελεεινό μοτίβο, εξειδικεύοντας μάλιστα μην και κάποιος δεν καταλάβει ότι κάνει πλάτες στην Τουρκία:

«Αυτό ισχύει και στην Ανατολική Μεσόγειο. Η οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας διάσωσης είναι εντελώς ανεξάρτητη από την οριοθέτηση των εθνικών θαλάσσιων συνόρων σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Έχουμε ήδη τονίσει πολλές φορές ότι μια λύση στα αμφιλεγόμενα ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω ενός διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων!».

Ο βρώμικος ρόλος της Γερμανίας είναι πλέον τεκμηριωμένος και με επίσημη ανακοίνωση. Ντροπή.

https://europost.gr/ntropi-to-germaniko-yp-ex-episimi-anakoinosi-dikaiologei-ton-kataptysto/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η Γερμανία έχει πάψει πια να τηρεί τα προσχήματα, επειδή αισθάνεται κυρία τής ΕΕ και θεωρεί περιττό να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της. Εναπόκειται στα υπόλοιπα κράτη-μέλη τής ΕΕ, αν θα συνεχίσουν να ανέχονται αυτήν την κατάσταση, ή θα διαχωρίσουν την θέση των, δηλώνοντας και προπαντός δρώντας ανεξάρτητα. Είναι θέμα αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας. Το ΗΒ έδειξε τον δρόμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα