Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πιστός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ακολουθώντας την τάση των προβλέψεων για το τι μέλλει γενέσθαι το νέο έτος που βρίσκεται προ των πυλών, προέβη εχθές σε μια σειρά προβλέψεων για τη Δύση.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι θα ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς και εμφύλια σύρραξη στις ΗΠΑ, που θα οδηγήσει τελικά τον επικεφαλής της Tesla και του Twitter στην προεδρία της χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ειδικότερα, ο Μεντβέντεφ, στη λίστα με τις προβλέψεις του για το 2023, την οποία ανήρτησε στους προσωπικούς λογαριασμούς του στο Twitter και στο Telegram, προβλέπει ότι το επόμενο έτος η τιμή του πετρελαίου θα εκτιναχθεί στα 150 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του φυσικού αερίου θα φτάσει τα 5.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα.

Προβλέπει επίσης την επανένταξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα οδηγήσει όμως στην κατάρρευση του μπλοκ και του ευρώ, που θα πάψει να αποτελεί πλέον το κοινό νόμισμα της ένωσης.