ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.Το ΥΠΠΟ ανακάλεσε την έγκριση…ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

   Σε λιγότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το ΑΤΟΠΗΜΑ του Υπουργείου Πολιτισμού, εκδόθηκε η ανάκληση της έγκρισης του αυτονομιστικού φορέα από την Αριδαία.
        Η τοπική κοινωνία της Πέλλας έδωσε την απάντησή της στα δόλια σχέδια των αυτονομιστών… Ο δήμαρχος Έδεσσας κ.Δημήτριος Γιάννου (που αρνήθηκε να παραχωρήσει αίθουσα του Δήμου για μαθήματα “μακεδονικής” γλώσσα) εξερράγει όταν έμαθε την είδηση. Ο δήμαρχος Αλμωπίας κ.Χρήστος Μπάτσης αναφερόμενος στην “Συμφωνία” των Πρεσπών δήλωσε ότι το ΛΑΘΟΣ που έγινε τότε δεν πρέπει να αφήσουμε να ξανασυμβεί.   Απλοί πολίτες, οργανώσεις και δήμαρχοι πίεσαν το Υπουργείο Πολιτισμού και ήρθε η δικαίωση. Το θέμα έφτασε ΚΑΙ στη Βουλή από τον κ.Βελόπουλο που κατάγεται από την περιοχή της Πέλλας.
        1:14 τα μεσάνυχτα το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακάλεσε την έγκριση της εν λόγω ΑΜΚΕ από το μητρώο Πολιτιστικών Φορέων που πιστοποιούνται για κρατικές επιχορηγήσεις.
         Να σημειωθεί ότι κάποιοι αυτονομιστές που ονειρεύονται την “ανεξάρτητη Μακεδονία” πανηγύριζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας ότι “ήρθε η ώρα να πληρώσει το Ελληνικό κράτος για την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας στους γηγενείς μακεδόνες”.. Ήθελαν να κάνουν προπαγάνδα περί ύπαρξης (δήθεν) “μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου!
    Η ανάκληση της έγκρισης από το ΥΠΠΟ δείχνει ότι η “συμφωνία” των Πρεσπών είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ. Τροφοδοτεί τις επιδιώξεις αυτών που ανέκαθεν επεδίωκαν των αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής και βάζει σε περιπέτειες (με απρόβλεπτες συνέπειες) την χώρα μας. Εδώ και χρόνια φωνάζουμε για τις καταστροφικές συνέπειες της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας στους σλαβο-αλβανούς, καθώς και για την εφεύρεση δήθεν “μακεδονικής” γλώσσας και εθνότητας. Οι Μακεδόνες επιθυμούν την αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Η κυβέρνηση οφείλει να τους ακούσει και να ακυρώσει την “συμφωνία”, που ήδη καταπατεί η άλλη πλευρά και δημιουργεί τόσο σοβαρά προβλήματα στην Ελλάδα. Τα προβλήματα της “συμφωνίας” είναι γνωστά και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, γι’ αυτό δεν την επικύρωσε ακόμη. Η κατάσταση στα Βαλκάνια παραμένει ρευστή.
        Ας κάνουμε ΟΛΟΙ αυτό που πρέπει!
Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος
τ.Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα