«Να το πάλι το κακό ξωτικό από την Άγκυρα»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το τελευταίο επεισόδιο στις γερμανοτουρκικές σχέσεις στον Τύπο

«Να το πάλι το κακό ξωτικό από την Άγκυρα»

Η απόφαση των τουρκικών αρχών να μην επιτρέψουν για άλλη μια φορά σε γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν στρατιώτες που σταθμεύουν στη νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ, σχολιάζεται εκτενώς από τον γερμανικό Τύπο.

Η εφημερίδα Westfälische Nachrichten γράφει: «Να το πάλι – το κακό ξωτικό από την Άγκυρα. Ο πρόεδρος Ερντογάν υποδεικνύει για πολλοστή φορά στη γερμανική κυβέρνηση πόσο αδιάφορες του είναι οι γερμανοτουρκικές σχέσεις αυτό τον καιρό. Η άρνηση (σ.σ. της τουρκικής κυβέρνησης να επιτρέψει) σε γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν στρατιώτες που βρίσκονται στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ, δεν μπορεί πλέον να καλύπτεται με διπλωματικές ρητορείες από το Βερολίνο.

‘Δυσάρεστο‘ χαρακτήρισε το γεγονός η καγκελάριος. Θα εξετασθεί εάν υπάρχουν εναλλακτικές ως προς την τουρκική αεροπορική βάση – για παράδειγμα στην Ιορδανία. Θα εξετασθεί; Πόσο χρόνο θέλει ακόμη η Άνγκελα Μέρκελ; Έφτασε η ώρα των πράξεων – η ώρα για ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα».

Για το ίδιο θέμα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η εφημερίδα Tageszeitung που κάνει λόγο για μια συμμαχία χωρίς νόημα, σημειώνοντας ότι ότι δεν υπάρχουν πλέον λόγοι συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την Τουρκία. «Το 2017 το ΝΑΤΟ δεν επωφελείται πλέον ούτε γεωστρατηγικά από τη συμμαχία με την Τουρκία. Η ιδέα ότι μέσω κοινών δομών μπορεί να ασκηθεί επιρροή εσωπολιτικά στην Τουρκία, έχει γίνει πια ψευδαίσθηση.

Οι δε προσδοκίες ότι η συμμαχία με την Τουρκία θα μπορούσε να προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε στρατιωτικές βάσεις στα σύνορα με την Εγγύς Ανατολή, δεν επαληθεύονται, όπως δείχνει το παράδειγμα του Ιντσιρλίκ».

http://www.newsbeast.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα