Να σας πούμε και το άλλο με τον Τοτό; – Βαρουφάκης υπέρ του ευρώ… με δραχμή

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ως το μικρότερο κακό περιέγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης το σενάριο της επιστροφής της χώρας στη δραχμή, υπεραμυνόμενος της στάσης που τήρησε το 2015. Υποστήριξε ότι με αυτόν τον τρόπο θα πετυχαίναμε κούρεμα κόκκινων δανείων και δημοσίου χρέους.
«Εγώ πίστευα ότι η δραχμή ήταν κάτι κακό αλλά υπήρχε κάτι χειρότερο, η χρεοδουλοπαροικία για πάντα έως το 2060, αυτό που έχουμε τώρα. Μπορεί να είχα άδικο, αυτό πίστευα, αυτό καταθέσαμε στον ελληνικό λαό» είπε σε συνέντευξή του στο Open, αλλά πρόσθεσε: «Ως κίνημα στο ΜεΡΑ25 είμαστε ευρωπαϊστές, είμαστε υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ, αλλά, μεταξύ της ερημοποίησης της χώρας και των επιχειρήσεών μας στη Βουλγαρία, για πάντα, επιλέγουμε τη δραχμή. Είναι σίγουρο ότι θα ήμασταν καλύτερα».
Αναφερόμενος στα γεγονότα του 2015, σημείωσε πως «η θέση η δική μας ήταν ότι δεν θέλουμε να πάμε στη δραχμή γι’ αυτό πήραμε και 62%, αλλά η εντολή του λαού ήταν μην τολμήσετε να υπογράψετε για πάντα την δουλοπαροικία».
Όπως είπε με τη δραχμή ο τουρισμός μας θα ήταν πάμφθηνος για τους ξένους. «Είχαμε 30% κάτω φέτος στον τζίρο και του χρόνου θα πάμε ακόμα χειρότερα» ανέφερε.
Δεύτερον, υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης, τα κόκκινα δάνεια, θα τα είχαμε κουρέψει όλα γιατί δεν θα ήμασταν στον ενιαίο εποπτικό μηχανισμό της ΕΚΤ, ενώ τρίτο θα κουρευόταν άμεσα το δημόσιο χρέος γιατί δεν θα το αποπληρώναμε σε ευρώ.
ΠΗΓΗ: Naftemporiki.gr
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/11/blog-post_69.html#more
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν οχι τιποτε αλλο ο κ.Βαρουφακης -σε αντιδιαστολη με τον κ.Τσιπρα -εχει μια συνεπεια στις αποψεις του και δεν αποκλειεται αυτα τα αποτελεσματα , που πιστευει μετα την επαναφορα της δραχμης να μπορουσαν να ειχαν εξασσφαλισθει.
    Η επιμονη του να τα προβαλει , δειχνει οτι θελει ”να πικαρει” τον κ. Τσιπρα και να του ”κλεψει” ψηφους .
    Δεν ρωτηθηκε ομως να βλεπαμε -ακουγαμε τι θα απαντουσε αν ,μετα την επαναφορα της δραχμης θα υπηρχε κυβερνηση ΣυριζΑνελ και αν υπηρχε πως θα αντιμετωπιζε τις βεβαιες λαικες και επιχειρηματικες αντιδρασεις χωρις να επιβαλει αυτη ,η, οποιαδηποτε αλλη κυβερνηση στρατιωτικο νομο και το κυριωτερο οτι ολοι οι υπουργοι -με πρωτον τον ιδιον- της συγκυβερνησεως θα ειχαν συλληφθει , με τον στρατιωτικο νομο που θα ειχε επιβληθει, εκτος αν καταφερναν την διαφυγη τους με ελικοπτερα.
    Τα σχεδιαζαν αυτα ομου οι τρεις (Τσιπρας , Καμμενος και Βαρουφακης),αλλα η μεχρι τελους επιμονη τους , που φανηκε με το δημοψηφισμα -με το αοριστο και μαλιστα στην αγγλικην ερωτημα του- φαινεται οτι δεν περνουσε απο το μυαλο τους το ”φωνη λαου οργη Θεου” , που μαλον αυτο -συν και αλλα και αλλους συμβουλατορες του- ”γονατισε ”τον κ.Τσιπρα και υπεγραψε το 3ο Μνημονιο το πρωι της 13ης Ιουλιου 2015.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα