Να εξηγούμαστε κύριε Πρόεδρε με τη λέξη «επανένωση»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γράφει η Φανούλα Αργυρού

«Το μέλλον της Κύπρου δεν μπορεί να είναι αυτό που ζούμε σήμερα…θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, ακριβώς για να σπάσουμε το αδιέξοδο και να οδηγηθούμε στην πολυπόθητη επανένωση της πατρίδας μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΔ Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την επίσκεψή του στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας 2.3.2023. Επισκέφθηκε επίσης τα Φυλακισμένα Μνήματα.   Και μπράβο σας  για τις επισκέψεις αυτές  αμέσως μετά το ξεκίνημα της προεδρίας σας.

Όμως, να εξηγούμαστε κύριε Πρόεδρε. Έχουμε πρόβλημα με την επιτήδεια λέξη «επανένωση». Που  εισήγαγαν κάποιοι ξένοι και υιοθέτησαν δικά μας διζωνικά  παπαγαλάκια  πριν λίγα χρόνια για να καλύπτουν την πραγματικότητα που κρύβει η διαιρετική βρετανο-τουρκική δι-κοινοτική, δι-ζωνική ομοσπονδίας και η εξέλιξή της.  Γιατί η όποια λύση που δεν είναι ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ από τις 16 Αυγούστου 1974 είναι σχεδιασμένη να έχει ραχοκοκκαλιά την βρετανο-τουρκική δι-κοινοτική, δι-ζωνική ομοσπονδία.  Επομένως όταν μιλάμε για «επανένωση» να έχετε υπόψη ότι εννοούμε την αυθεντική ερμηνεία και όχι εκείνη της βρετανικής εποικοδομητικής ασάφειας που εννοεί επανένωση με δύο χωριστές περιφέρειες, δύο χωριστά κράτη, δύο συνιστώντα κράτη (από το 1964)  κ.α. Αλλά γνήσια ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Γιατί η πατρίδα μας δεν υπήρξε ποτέ χωρισμένη, διαιρεμένη στα δύο για να…επανενωθεί.  Σκλαβωμένη και υπό τουρκική κατοχή βρίσκεται για 49 χρόνια.

Ως επίσης οι Αγωνιστές της ΕΟΚΑ 1955-59 δεν αγωνίστηκαν και δεν θυσιάστηκαν για την βρετανο-τουρκική ΔΔΟ…

Καλό δρόμο λοιπόν για γνήσια ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ με ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ από την τουρκική συνεχιζόμενη κατοχή. Αναμένομε. Και θα επανέλθουμε.

 ΠΗΓΗ:ΣΗΜΕΡΙΝΗ 5/3/2023

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα