ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Ιρανός υπουργός εξωτερικών ζήτησε να μιλήσει με τον Έλληνα ομόλογό του. Προφανώς, η ιρανική ηγεσία παρεξηγήθηκε με όσα δήλωσαν Έλληνες επίσημοι μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί.
Έπρεπε να ήταν πιο προσεκτική η Αθήνα και να αποφύγει οποιαδήποτε δήλωση. Το Ιράν είναι απο τις χώρες της Μέσης Ανατολής με το οποίο η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα (ίσως βοηθά και το ότι δεν έχει κοινά σύνορα ή αντιτιθέμενα συμφέροντα) αλλά, κυρίως, το Ιράν πρέπει να επιβιώσει γεωπολιτικά και να εξισορροπήσει την Τουρκία στην περιοχή.
Στην κατεύθυνση αυτή η Ελλάδα πρέπει να το βοηθήσει να βγεί απο την κρίση των σχέσεών του με τις ΗΠΑ, τη Δύση και το Ισραήλ.
Καλόν είναι ο κ. Δένδιας να μιλήσει με τον ιρανό ομόλογό του αφού συνεννοηθεί με τους αμερικανούς και δει τι περιθώρια υπάρχουν για μια μεσολάβηση που θα βοηθήσει το Ιράν ως χώρα, όχι ως καθεστώς, να βγεί απο την απομόνωση.Ο ρόλος των μουλάδων είναι στα τζαμιά, όχι στην πολιτική.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΤΟ Ιράν ” παραπονέθηκε” για την δήλωση του κ .Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτων ,επειδή τους εξωμοίωσε με τους Αραβες φονταμελιστές ,ενώ οι Ιρανοί δεν είναι είναι ‘Αραβες .
    Δεν ζήτησε να μεσολαβήσουμε για τα ”φτιαξουν” με τις ΗΠΑ και σίγουρα δεν θα δεχθούν καθε προσφορα του κ.Δένδια.
    Εδώ δεν μας θέλουν ”στο χωριό μας -το Βερολίνο- ”για το Λιβυκό πρόβλημα και θα μας θελήσουν στο Ιράν;;; .
    Δεν ” βάζει και πλατη ”για το Βερολίνο και ο κ.Τσίπρας ,που λόγω του 3ου Μνημονίου και της Συμφωνίας των Πρεσπών είχε καλύτερες ”ακρες” και ”γλυκύτερες” σχέσεις με την κα Μέρκελ.
    Καταγγέλει την κυβερνηση ,αλλα δεν παίρνει το αεροπλάνο για το Βερολίνο ,ούτε σηκώνει το τηλέφωνο να μιλήσει στην ”θεία του”κ. Μέρκελ.
    Τελικώς μάλλον ειναι καλυτερα που δεν μας θέλουν στο Βερολίνο ,γιαστί δεν θα συμβάσλλουμε στο ”παλαπούστρωμα ” της υποθέσεως .
    Εμείς θέλουμε να μη ισχύσει το προσύμφωνο Τριπόλεως και Τουρκίας και κρατάμε ”πισινη” για την Γερμανία ,που δεν φαίνεται να υπολήπτεται τον πρωθυπουργλο μας κ.Κυριάκο Μητσοτακη, της ”Γερμανόφιλης”κατά τους ΣυριζΑνελ (και τους ΚουρηΛαλιώτηδες)_οικογενείας Μητσοτάκη ,για να μη ξεχνάμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα