Έδινε συγχαρητήρια στην Τουρκία

«Οπισθοχώρηση» έκανε τελικά το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, κατεβάζοντας την… συγχαρητήρια ανάρτηση που έκανε προς την Τουρκία για την «Ημέρα της Νίκης», που ταυτίζεται με την Μικρασιατική Καταστροφή και εκδίωξη του Ελληνισμού από τα πατρογονικά εδάφη της Μικράς Ασίας.

Η ανάρτηση που έγινε από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη για το 1922 στο Twitter πλέον έχει κατέβει από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα το στρατηγείο συνεχάρη την Τουρκία για την εθνική εορτή της 30ης Αυγούστου, που ουσιαστικά τιμάται -από τη γείτονα- η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922 στη Μικρά Ασία.

Με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCMD), που εδρεύει μόνιμα στη Σμύρνη, σχολίασε προκλητικά: «Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης. Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού, για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/nato-katevase-apo-to-twitter-tin-anartisi-gia-tin-mikrasiatiki-katastrofi/