ΝΑΤΟ: Η Ουάσιγκτον καλεί Τουρκία-Ουγγαρία να επικυρώσουν την ένταξη της Σουηδίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τζο Μπάιντεν και Αντονι Μπλίνκεν χαιρετίζουν την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και καλούν την Τουρκία και την Ουγγαρία να επικυρώσουν «χωρίς καθυστέρηση» την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα «υπερήφανος» που υποδέχεται τη Φινλανδία στο ΝΑΤΟ.

«Όταν ο Πούτιν εξαπέλυσε τον θηριώδη επιθετικό πόλεμό του κατά του ουκρανικού λαού, νόμιζε πως θα μπορούσε να διαιρέσει την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Έκανε λάθος. Σήμερα, είμαστε περισσότερο ενωμένοι από ποτέ. Χαίρομαι που καλωσορίζω τη Φινλανδία ως το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν σε μια ανακοίνωσή του.

Ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε, επίσης, ότι «ανυπομονεί να καλωσορίσει τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ το ταχύτερο δυνατόν», προτρέποντας την Τουρκία και την Ουγγαρία να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες επικύρωσης για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία «χωρίς καθυστέρηση».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, κάλεσε την Τουρκία και την Ουγγαρία να επικυρώσουν «χωρίς καθυστέρηση» την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Προτρέπουμε την Τουρκία και την Ουγγαρία να επικυρώσουν τα ενταξιακά πρωτόκολλα της Σουηδίας χωρίς καθυστέρηση ώστε να μπορέσουμε να υποδεχθούμε τη Σουηδία στην Ατλαντική Συμμαχία το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την τελετή έπαρσης της φινλανδικής σημαίας στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα